søndag 4. april 2010

Hytten vår

For noen år siden kom jeg fra utlandet og ble møtt av min entusiastiske far. "Vi skal rive og bygge opp igjen Gamlehuset" sa han... og jeg brast i gråt. For jeg elsket Gamlehuset og kunne overhodet ikke tenke meg at å rive det og bygge et nytt ville gi oss et feriehus jeg ville bli like glad i. "Utvendig blir det ikke store forskjellen!" trøstet min far, men jeg var utrøstelig og orket verken å være med på rivingen eller stort av gjennoppbyggingen.

Men det var da og nå er nå, for min far holdt løftet sitt og det er fremdeles "Gamlehuset" som møter oss når vi kommer til Sogn... bare mye nyere og mer praktisk. Og jeg er blitt veldig glad i det nye Gamlehuset også. Ja, for navnet har det vært vanskelig å endre på. ;)


Hvem skulle vel tro at huset er to år gammelt? :) Min far har vært helt tro mot formen. Selv taket og grunnmurene er beholdt i orginal stil.


Til alt murarbeidet måtte han hyre inn en spesialist i å legge sten etter gammel tradisjon. Og resultatet er like vakkert og solid som våre tippoldefedre kunne gjøre det.


Trappen som var der før gjenoppbyggingen var skjev og skakk av tidens tann, men er nå gjennoppbygget så solid at her vil mine oldebarn gå trygt. :)


Ja, selve uteplassen bygges opp for å vare til oldebarn og tippoldebarn også. Helt ferdig er den ikke, men snart er mureren tilbake for å fortsette der han slapp i fjor.


Her ser man bedre at hagen er Under Construction. Min eldste sønn her på stenen alle var enige om at er "fredet". På denne har generasjoner lekt og ennå er den borg, skip og mye annet... og man er ikke stor før man egenhendig kommer seg til toppen. Da er man til gjengjeld en virkelig stor og stolt fjellklatrer. ;)


Det blir spennende å se det ferdige resultatet i hagen! Og selve huset... ja, det har stjålet mitt hjerte like mye som det gamle. For det er trossalt det vi i familien opplever sammen som er det viktigste, og det er på ingen måter forringet av at vi nå har bla. to bad, oppvaskemaskin og vaskemaskin. ;)

Håper alle har hatt en flott påske! Og i morgen skal jeg vise noen flere glimt fra hytten vår.. fra innsiden. :)

Stor klem

9 kommentarer:

Mariann Louise sa...

For en herlig plass, og det er jo vakkert i Sogn, selvom det er på vestlandet, hehe...

Dette har sikkert vært et flott avbrekk i hverdagen! Riktig nydelig, og kjekt at det er praktisk, er ikke alltid greit med tungrodde løsninger selvom det er hytteferie:)

Klem fra Mariann:)

Eva Eliabeth sa...

Så utrolig fint hus... Enig i at din far har vært kjempe flink med å beholde stilen og det gamle ja. Her skal dere nok kose dere ja...

Klem

Beth sa...

For et vakkert sted?
Så fint at din far beholdt den gamle stilen så det fortsatt kan være deres "gamlehuset"...

Klem Beth...

Hvite engler sa...

Kjempeflott,skikkelig "gammelt" ser det ut som :) Klem♥

Hilde Heimdal sa...

wow så nyydelig så skikkelig gammelt ut jo :))))

Camilla sa...

Kjempe flott hytte dere har. Utrolig flott bygget opp, stilen har den virkelig beholdt.

Gleder meg til flere bilder =)

Ran sa...

Den er utrolig flott! Flirer når jeg tenker på oss i fjor sommer, en dunk m vin, på hver vår stol i dørkarmen m føttene oppi grillen (måtte jo holde varmen) og regnet som prøvde å jage oss inn - men NEIDA, det var jo sommer! Gleder meg til ny Sognetur i sommer ;-)

Lindas hus sa...

Så utrolig flott hytte dere har! Må være en drøm å være der! Og så utrolig flott uteplass! Gleeeder meg å se resten! Håper du har hatt en herlig påske og at dere har koooooost dere masse! Ikke fått sendt pakken ennå, men skal få gjort det;) Ha en deilig uke! Gruer meg å begynne å jobbe igjen...men men! Var så digg med late dager! Stooor klem

Anonym sa...

Virkelig flott sted. Kristian

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...