onsdag 22. september 2010

No peis no kos?

Jeg har "alltid" hatt peis. Selv da jeg bodde i en treroms leilighet. Her på fjellet har jeg imidlertid pipe, men ingen peis. Muligheten for å få peis er altså tilstede, men dessverre tviler jeg på at en slik kommer i hus, for en peis vil "stjele" verdifull plass og gjøre passasjen mellom stuene utrolig smal. Evt. må veggen der jeg har konsollbord og speil ofres, og jeg er ikke mye lysten til det heller, så lite hel veggplass som jeg har.

Peiskos har vært savnet, men rådløs er kun de fantasiløse. ;) Jeg har skaffet meg "peis";En hele 75 cm. høy lykt gjør også nytten. Ok, bare nesten, den varmer ikke like mye som en ekte peis, men jeg synes det var et absolutt greit substitutt. :)Kan jeg invitere til et glass marokkansk te på teppet foran "peisen"? :) Det er god plass til to... og flere om vi krøller oss litt sammen. :)Det skal ikke så mye til for å skape litt kos og lys i mørket. Lysestakene er fra IKEA.Håper dere også koser dere på høstmørke kvelder! :)

Klem
      

18 kommentarer:

Anette sa...

Så skjønne bilder! Skikkelig stemning i heimen ;)

Beate i Husets Hjerte sa...

Man kan få så koselig stemning av lys også, så det er et godt alternativ. Lekker lykt du har! Har også svært lyst på peis, så får ta det etter lommeboka. Så her er det lys i alle hjørner...ha en fin kveld!

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Absolutt veldig koseleg♥
Ingen peis her heller. Har ovn nede i gangen, men er ikkje samme kosen det. Vi vurdera ovn oppe, men er samme problemet her; at mykje plass vert stjelt. Vi får sjå☺

Kos deg på gulvet framfor "peisen"☺

Klem M♥

Camilla sa...

For en utrolig flott lykt. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt den?
Synes det var en utrolig smart måte å gjøre det på. Og du, har man nok stearinlys rundt i hele huset så trenger man nesten ikke peis, det blir så varmt som bare det, snakker av egen erfaring *fnis*

Klem, Camilla.

Camilla sa...

Wow det må jeg si, det var virkelig billig for så store og flotte lykter... Spørs om de tåler postsending, de veier vel endel. Jeg skal innom en butikk her på fredagen som jeg vet har gigantiske lykter, og se litt hva de har av str og farger, kanskje jeg lar høre fra meg ;)

Takk for at du er så snill å tilbyr deg, du er god du!
Klem, C.

Jennys fire vegger sa...

Ååh, ille koslig! Så smart! Lese en god bok henslengt på teppe og puter foran den peisen hadde ikke vært å forakte. Den kan du vel faktisk sitte foran uten å bli svidd i panna og? :o)

Ha en fin kveld!
Klem Jenny

Li sa...

Haha! Synes dette var en peis så god som noen! Snedig - har akkurat i kveld postet et innlegg om "monsterpeisen" vår, som stjeler for mye plass på stua... ;-) Men det er jo koselig med kubbelys inni den også, da - for fyre i åpen peis gidder jeg ikke - det blir så mye gnikking med skurefilla... ;-)

Ha en koselig kveld videre!
VARM hilsen fra Li/Småtingene :-))

Villevinkel sa...

Kjempekoselig!
Dette var en smart løsning :-)
Klem

Ran sa...

Jeg er så STOLT av min kreative venninne! Jeg kommer på marokkansk te! Tar gjerne m litt også - men mye gøyere m vin... Om du MÅ ha peiskos tar du på deg tøflene og kommer ned her til meg ;-) Klem fra din nesten-nabo som bøyer seg i støvet for din fantastiske kreativitet!

Anonym sa...

Ingen dårlig erstatning du har ordna med...og egentlig mye enklere for du slipper å bære inn ved:))Kos i massevis.

Koselig inngangsparti i Villa kaos:)

Ønsker deg en fin dag videre

Anonym sa...

Hei

Så fin lykt, hvor har du kjøpt den?

Syns du har det utrolig koselig hjemme og liker stilen din veldig godt... Har det ganske så likt som deg føler jeg.... Hadde jeg bare vært så flink med malekosten som deg...hmm...

Veldig fine bilder:-)

Klem fra Heidi

Datt sa...

Oooo, digger peisløsninga di jeg! :D

Piulfen sa...

Så smart der var, og så koselig det så ut.

Gyngestol og kaffigrut sa...

Det var en koselig "peis"!
Stemningsfulle bilder.

Ha en fin høsthelg!

Villevinkel sa...

Takk tilbake, for kjempekoselig kommentar :-) Hehe...du har utrolig gode kommentarer!! Skriver veldig bra :-)

Takk for tips ang. fargevalg ! Skal følge rådet om å ta utgangspunkt i ting jeg vil ha der - det var jo smart...hehe..tror jeg ofte tenker litt bakvendt på ting. Dette var jo genialt....bare irriterende at jeg aldri klarer å komme på slike løsninger selv hihi

Ha en flott fredag (siden det er kun 5 min igjen av torsdag ser jeg...gjeeeeesp.
natta!!

1001natt sa...

Hei,
og takk for koselig kommentar!
Da har vi nok mere til felles, var samboer med en marokkaner i 7 år selv, er nok derfor jeg fikk dilla på Marokko:) Synes hjemmet ditt er veldig koselig med en liten touch av Morokko, det liker jeg svært godt;)

Susanne sa...

Jeg må bare starte med å si tusen takk for den vakreste kommentaren...Kanskje den som har gått mest inn i hjertet noengang!!!! Tusen takk...!!! :D Ble helt rørt her jeg...Utrolig fin blogg du har...og du skriver jo bare så knallbra!!! En fryd for både øye og lattermuskler...
Goklemmer fra Bergen

Lunalu sa...

Hei! Må bare starte med å si at jeg synes du har en flott blogg - så jeg har lagt meg til som følger! Snubla over den i dag, på vandring i blogglandia. Jeg ble værende her og har lest flere innlegg. Har ledd godt over mye - du skriver så levende. Og så har jeg irritert meg på det trollet av en nabo du har. MAKAN!!

Den store lykta var virkelig flott! Veldig stemningsskapende med så mange lys!!!
Ønsker deg en fin høstdag!
Klem fra Lunalu

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...