tirsdag 4. januar 2011

Antipedagogen

Vanligvis gruer jeg meg til mandager og onsdager, for det er leksedager. Grunnet juleferien ble det denne gangen en helt vanlig og normalt så uskyldig tirsdag som ble leksedag... og mor skjelver allerede i buksene med tanke på at allerede i morgen er det onsdag og en ny leksedag i vente. Ikke en eneste pausedag mellom. Hjeeeeelp!For her kommer årets første betrolese av typen man helt sikkert burde tie ihel og bo i skapet med resten av livet; På en pedagogisk riktig skala fra 0 til 10 er jeg så antipedagogisk at jeg rett og slett fortjener tittelen lærer fra helvete.
Akkurat bortsett fra det at jeg er ingen lærer!!!!!

Ikke engang lillefingeren min er lærer... og dette forsto jeg også så tidlig at jeg IKKE søkte lærerutdanning. Jeg vurderte det ikke engang i et bitte lite svakt øyeblikk. Ikke engang dengang (for ca. 300 år siden) da jeg likte å ta meg en fest iblandt, og av og til fikk en drink eller to for mye, ble jeg blind for egne svakheter at jeg innbildte meg at jeg kunne være en lærer. Never!

Ikke eier jeg tålmodighet, så hvordan i all verden kan man da tro og forvente at jeg skal eie T Å L M O D I G H E T? Og likevel... dette er tydeligvis en forventet obligatorisk egenskap når de barna man har satt til verden begynner på skole. Stakkars, stakkars, stakkars små!!!!

Som det ikke er ille nok at de må utholde mor- utålmodigspinneralltidrundtoggjør1000forskjelligetingsamtidig på andre felt, ja da må de små sette seg ned og gjøre lekser med dette kvinnemennesket som får en ny rynke for hver gang E blir A, og som rett og slett synlig feller hår og svetter de underligste steder når R, V, M, I og L alle blir O. Eller eventuelt S.
(Hadde hele alfabetet bestått av A, O og S ville vi imidlertid vært i mål nå! Hvem pokker fant opp resten? Jeg skal kaldkvele....!)

Jeg KAN ikke dette! Mine stakkars, stakkars små blir analfabeter til de er 67 år om dette er opp til meg. Helt ærlig... jeg kommer til å frata dem gleden ved å lese for godt! Jeg gjør det ikke, men du verden så lyst jeg har til å slenge alle leksebøkene ut vinduet og si "Skal vi ikke heller ha det gøy dere? Å lese er ikke så viktig... vi kan heller bake boller! Eller vaske klær! ALT annet er kjekkere enn dette!"

Jeg håper barna mine har gode selvlærende gener! Eventuelt har og får lærere som kan kompensere for mors pedagogisk uriktige rynkedannelser. Ellers går dette rett vest!
Nå går jeg og maler et møbel. DET kan jeg! Og jeg kan lage mat og stelle hus og være en riktig så gøyal og leken mor. Jeg kan til og med blåse bort skrubbsår så guttungen ler så han triller. Men leksehjelp... måtte alle engler, guder, troll og hekser bevare meg... jeg håper de er tenåringer og selvhjulpne snart! :S       

Alle bildene fra google

13 kommentarer:

Hasigamas mamma sa...

Ho ho ho, jeg ler meg skakk! Jeg synes jeg ser deg i aksjon.... stakkars små ;) Jeg krysser fingrene for at lærerne er dyktige...
a e i o u y æ ø å..... vokaler altså :)
Lykke til!
klem
Lise

Camilla`s Castle sa...

Hehe, uff.. jeg gruer meg allerede til disse tider kommer til meg. De blir nok så smarte att:) Har vel gode lærer på skolen!:)Stå på!
Forresten; kan tenke meg de har fantastiske stoffer der ja. Kid, princess osv. eier jo ikke noe i nærheten av hva jeg vil ha. Får bare lete videre..
Ha en fortsatt fin uke, og lykke til i morgen med leksene:)

Anonym sa...

PS: Tante skal gjøre lekser med de i morgen, så senk skuldrene ;)
Klem lillesøster

Kaoskontroll sa...

Tante er en knupp! Avtale hver mandag og onsdag? ;)

Klem

Anonym sa...

Hei du!
Jeg ler når jeg leser dette.Uff, synes jeg ser deg ja, men du skjønner at det blir bedre år for år.
Du er så flink så - hold ut!
Klem Eva

Hvite engler sa...

ååå kjenner meg sååå igjen her....det er et reint h.....når alle 3 barna har lekser og trenger hjelp! all tia går jo med til dette...og jeg vrir hodet av meg enkelte ganger..hjeeelp!men vi holder vel ut-:) klem

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Hei sveis og godt nyt år:)
Så ut som dere hadde en festlig julaften:)
Jeg har sluppet billig unna lekelesing....var så fremat den sønnen min at han fikset det selv...
Ja..håper det nye året bringer masse bra for oss:)
kos deg så lenge
klemklem

Synnøve sa...

Hehe,morsomt innlegg. Går an og kjenne seg igjen i det her ja:)
Er sikker på at det går bra med barna dine,som har en så super mor:)

Ha en fin dag

Jennys fire vegger sa...

Jeg ler så jeg rister! Sikker på at vi ikke ble SKILT ved fødselen?? :-D

Jeg kjenner meg SÅÅ igjen. Og jeg er leder, instruktør og veileder i mange andre ting, men det er nå banne meg for ting jeg KAN! Joda, selvfølgelig KAN jeg alfabetet og pluss/minus/dele/gange, jeg har bare ikke tålmodighet på det feltet der.

De to dagene i uken minstemann gjør lekser går sånn tålig greit, han går i første klasse. Men HÆLLEMÅNE; Tredjeklassingen har lekser HVER dag! Og hun har ikke riktig knekt den fordømrade lesekoden ennå... Joda, hun leser, men får ikke med seg HVA hun leser... Det er en prøve altså!

Men det skal sies at det stort sett går greit, men på dager som er litt travle og jeg ikke har klart å planlegge en annen leksedag, DA... ja..

Så, kjære deg, jeg føler med deg.
Varme og gode sjeletanker fra Jenny (hihi...)

Ran sa...

Du er bare vittig - jeg flirer høyt her!
Men - for å rette opp i noe - det er ikke 300 år siden du "fikk en drink eller to for mye" - senest på Nyttårsaften hadde vi vel et par for mye (ikke det at tålmodigheten hadde noe med det å gjøre.....)
Keep it coming - dette er bedre enn husmorporno "Frustrerte Fruer" ;-) Du er bare fin!

Kaoskontroll sa...

Hysj da! ;) Tre gammeljomfruer som deler litt å skåle med defineres ikke som fest i mitt hode... hvor festlig det enn var. :P
Og for mye og for mye Fru Blom. Jeg mener jeg fikk AKKURAT passe. Hehe

Hasigamas mamma sa...

He he, jeg ser at det nok kan misforstås... joda, jeg har mann, om ikke ektemann :) her lever vi i lykkelig synd... Jeg leter etter den "perfekte" passform som jeg kan leve godt med -både helsemessig og mentalt :)
Ha en fin kveld!
klem
Lise
PS! Ser at tante bistår litt -det var jo bra ;)

Janne O sa...

Hehe!

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...