torsdag 15. september 2011

Sprettballhjerne vs. snøballhjerne

Jeg må innrømme at det til tider ville være korrekt å proklamere at "The brain has left the building" her hos meg. Ammetåke er jo et kjent begrep, men nå er det over 6 år siden jeg ammet, og selv om det var to stykker som da hang grådige på meg burde jo den tåken ha lettet for lenge siden. Likevel kan jeg med sikkerhet hevde at ting "snurrer litt saktere" i hjernebarken nå enn i tidligere år. 
Og noen ganger snurrer det overhodet ikke! Det er bom stopp, og dermed kan jeg overhodet ikke finne nøkkelen jeg holdt i hånden for to minutter siden, eller så har hele vesken på mystisk vis forsvunnet, selv om jeg er sikker på at jeg har tråkket over den på akkurat samme sted hele dagen. Jeg er heller ikke snauere enn at jeg går ut av rommet og tilbake for å kikke anklagende på gulvet der den skulle ha stått en tre- fire ganger før jeg innser at den ikke vil dukke like mystisk opp igjen akkurat der. Selv om jeg studerer fugene i gulvet aldri så nøye. 

Å dukke opp, det gjør tingene bestandig heldigvis. Noen ganger medfulgt av et lite flash der jeg husker at "Åh... ja, det var visst jeg som la den der da...!" 
Andre ganger bare dukker de opp, uten slike flash, og jeg er ganske sikker på at vi har et poltergeist eller en nisse i huset som driver ap med meg. Det er iallefall en liten trøst å tenke på at det kan være et poltergeist eller en nisse... for da er det i det minste ikke jeg som er helt sprø. (Bare litt sprø, siden jeg gjerne vil tro på slikt. ;))
Siden ammetåke ikke skal være en permanent tilstand leter jeg etter andre årsaker til denne tilsynelatende eskalerende tomheten i topplokket. 
Creutzfeldt-Jakobs sykdom (alias kugalskap) er en mulighet. Alzheimers eller andre typer hjernesvinn er en annen. Men så en dag kom jeg på en teori jeg lanserte i tidligere år... altså da min hjerne fungerte bedre enn den gjør nå... og det var teorien om Sprettballhjerner vs. Snøballhjerner. 

FOR (litt historikk); Jeg var sammen med en mann i vel fem år (altså for veldig veldig lenge siden... på 1800- tallet en gang... nesten!) som hadde den egenskapen at UANSETT hva man slengte til ham verbalt, så hadde han et kjapt svar tilbake. Det kunne være frekkheter, som man lynraskt fikk tilbake med betydelige renter (Sjelden lurt!!!!). Men det kunne også være seriøse spørsmål, som man på millisekunder fikk svar på. Høyeste fjell i verden, andremann på månen, Beatles debut album, hva Snurre Sprett hadde i kaken sin og hvem som var statsmininster i 1975... 
Ja, han hadde slengt ut svaret nesten før jeg hadde klart å tenke "Kan..." av en ment tenkerekke som skulle ha vært "Kan det kanskje være.... eller ....? Jo jeg tror det er ...."

Jeg må innrømme at jeg en del ganger mistenkte ham for å pugge TP spørsmål, men dessverre var det bestandig slik... om spørsmålene noengang var stilt i TP eller ikke, så jeg måtte bare kapitulere og innse at jeg aldri ville komme lenger enn til "Kan..." før fasiten var avslørt. 

MEN så oppdaget jeg etterhvert et merkelig fenomen, og det er at når han hadde gitt svaret på det faktum "alle mennesker burde kunne", så stoppet kunnskapene der, mens jeg kunne komme med en lengre utgreiing om temaet. Når jeg bare fikk tenkt meg om! Og mens jeg snakket og tenkte dukket stadig mer "glemt" informasjon opp. Jeg kunne derfor si mer og mer om temaet. Akkurat som når man i Donald- filmene slipper en liten snøball utfor en bakke, og den ruller seg større og STØRRE og STØRRE
.Så jeg fant altså en trøst i at jeg hadde Snøballhjerne, mens han hadde Sprettballhjerne. Og selv om jeg aldri kunne slå ham i kjapphet var det jo en lindring å slå fast at en sprettball, ja den spretter rimelig fort... men den er like liten hele tiden. ;)

Snøballer smelter.... :(
*** Nå skal jeg gå enda en runde og lete etter sim kortet til telefonen min. Det er visst ingen vei utenom å tømme søppelbøtten også. :( 
Sist sett? Tja, det var visst i hånden min... eller på ene brettbordet. Men vitnet regnes som upålitelig. ;) 

Klem


'       

8 kommentarer:

Mamsens hus sa...

Ha,ha, ja det der kjenner jeg til!
Har du noen gang funnet skittentøyet ditt i fryseren??
- det har jeg...
Og det var jeg som hadde lagt det der, ikke så lett da å se forskjell på vaskemaskin og fryser lissom.. ;P
Lykke til med jakten på simkortet. :)

Ps. kanskje du skal ta en titt i fryseren.. ;)
Klem

Hjertedamas blogg sa...

Joda, kjenner til den glemsomheten. Og ellers undres jeg på om det var min ungkarssvoger på 55 , uten dame-erfaring du var sammen med. Du verden hvor peiling han har på tall og mengder, men lite annet, for å si det sånn. Og barnefødsler, oppdragelse og alt annet med unger er han jo expert på........ og jeg går inn i diskusjoner hver gang, bare fordi jeg ikke takler den verdensmester-tanke-gangen han har. Han er vår nærmeste nabo, og gubbens eneste slektning, men jeg kunne tenke meg å sjekke bytte-markedet for sta, egne, sære, uerfarne, ikke-handymann, Eller kanskje noen vil adoptere han......... en julaften uten, kunne vært greit etter 28 med.... Klemz Grethe

LadyLaLaura sa...

Hei og hopp :)
hehehe du er ikke alene om å ha det sånn. Jeg skylder alltid på Huldretussa. Er det en sokk som mangler så har hun vært og tatt/lånt den til sovepose ;) Ellers så blir uttrykket " Jeg tror jeg har et snev av Alzheimer Light" brukt mye i området her :) Simkortet har du helt sikkert funnet nå? Huldretussa skjønte ikke hva det var for noe hahaha
De gale har det godt :)
Ha en fin dag videre
Klem

Norwaystyle sa...

He he. Morsom sammenligning av hjernene. Så lenge det ikke er løkhjerne (man skreller av lag for lag, og det som kommer ut er til å grine av), så er det vel greit :-). Jeg oppfatter at en snøballhjerne er en tenker som vurderer alt grundig og sjelden tar feil fordi alt er godt gjennomtenkt :-).

Anonym sa...

Fantastisk :) jeg flire meg skakk :)

Janne sa...

Hahaha, så utrolig bra! Likte den der :)
Jeg håper du har det bedre etter operasjonen nå, og jeg tror jeg vet hva du har operert fra den tiden vi jobbet sammen :) Kjenner en til som har gjort det, og vet at det er et behov for mange og som kan gjøre livet lettere :) Syns det er dumt at det er så tabu! Jeg hadde glatt gjort det :)
Ha en kjempefin helg :) Klemmer

LadyLaLaura sa...

Hei igjen, popper innom for å takke deg for at du linker min lille giveaway og du har 2 lodd i trekningen ;) har endret litt på reglene der, skal selvfølgelig være valgfritt om man vil følge en blogg :) Det er min første giveaway så det er ikke så lett å få med seg alt hehe
Ønsker deg en fortsatt strålende helg, håper Huldretussa ikke tuller så alt for mye :P
Klem

Hespe sa...

Hi, hi - så morsomt du skriver... ;)

Takk for hyggelig besøk hos meg! Godt å høre at jeg ikke er alene om å ha en viss samlemani...;)

Ha en fin kveld og en flott uke videre!

Klem fra Hildegunn

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...