torsdag 10. desember 2009

Det finnes tre typer kvinner...

1: De som bestandig har kontroll på stort sett alt. Disse menneskene ser du aldri stresset og småsvett på butikken, der de i siste liten handler inn det de skulle handlet inn for minst to dager siden. De er stort sett alltid velpleid, hjemmet deres er misunnelsesverdig rent, ryddig og stilig. Du skal heller ikke se bort fra at de er gift med Mr. Right og har søte veloppdragne barn.
2: De som skulle ønske de hadde kontroll på stort sett alt. Disse menneskene har stadig ambisjoner om å bli mer strukturert og i tide på absolutt alle områder, men av en eller annen grunn blir det aldri slik. De beundrer mennesker tilhørende gruppe 1, men lurer vanvittig på hvor da får både roen og energien fra.
3: De som tilsynelatende ikke bryr seg om å ha kontroll. Disse menneskene har det enten svært godt med seg selv, eller svært dårlig med seg selv. De ser uansett ikke meningen med å stresse slik som dem i gruppe 2 eller være så "striglet" som dem i gruppe 1.

Jeg vil tro at det er flest av gruppe 1 og 2 mennesker som har interiørblogger... men til tider føler jeg meg ganske alene som gruppe 2 menneske. For her ser jeg det ene flotte julehuset etter det andre, og hvordan står det til med jul i mitt hus?? Den har liksom stukket en storetå inn inngangsdøren, men å komme helt inn, nei det vil den ikke!

I dag skulle jeg pynte! Heeelt seriøst! Men så var det som om noen trakk ut proppen på meg, og sofaen fristet sååå mye mer. I dag også! :S
Hadde jeg vært et gruppe 1 menneske ville jeg helt sikkert allerede ha hatt et flott julehus. I det minste ville jeg hatt energi til å glad og lykkelig si et muntert farvel til kollegaer etter endt arbeidsdag (done!), hentet unger med et smil om munnen (done!), laget en god middag (Nesten done... middag iallefall! Pølser og pommesfrites. Huff da!), lekt litt med ungene før de skulle legge seg (jeg regner med at å sette på barnetv til dem ikke regnes som "done"), lest litt for dem før de la seg (nope) og SÅ pyntet huset (Nope... og det ser altså ikke ut til at det skjer i kveld).

Så istedenfor et lekkert julepyntet bord ser bordet til en fulltidsarbeidende, småstresset og litt sliten alenemor, som innser at ambisjonen om å bli et klasse 1 menneske ligger langt unna denne julen også, slik ut;
Pepperkakehuset bare står der, ikke dandert på noen måter, med snø, nisser, eller andre barnebegeistrende elementer.
Diverse ting jeg har tenkt på å pynte med ligger ennå i sine esker, og en stor skål er fyllt til randen av ting og tang som kan være greie å ha når man skal pakke gaver ol.Julete er det jo kanskje, men... var vel ikke akkurat slik jeg hadde tenkt at huset skulle være "pyntet" 2 uker før jul. ;)

Noen flere i klasse 2 her??? :)

8 kommentarer:

Lindas hus sa...

Ha ha ha ha LOL! Jeg er i gruppa 2 jeg også, så du er i godt selskap vil jeg påstå;) Og det er jo deilig å kunne sløve i skyggen og ikke alltid gå i solen der alle kan se..! Ha ha og julepynten min ligger godt på loftet og pepperkake huset mitt skal jeg vise deg i morgen;)Så ta det helt med ro. Vi kan jo alltids skylde på at vi er alenemødre;) Og spør du meg, så synes jeg du er utrolig flink jeg, og bør nok være en undercover nr 1, men av medmenneskelige egenskaper velger du å være sammen med oss i nr 2:D En god natta klem fra meg!

Hilde Heimdal sa...

Kjenner meg igjen i nr 2 ja :)))

slappa av jeg har heller ikke pyntet no særlig, bare slengt opp et stakkars rart lite tre og kasta en stjerne over peisen og en sokk i gangen....hehehehe så har NULL kontroll hehe:)

Miss Mette sa...

hehe.. er vel en nr 2 jeg også ;) her hos meg er det ennå ikke kommet opp noe særlig julepynt og ikke har jeg fått baket noe særlig heller... Julegavene derimot er det lenge siden jeg var ferdig med. men det er vel det eneste som er i rute også...Ha en fortsatt fin uke. Klem fra Mette

madam mim sa...

Melder meg inn i Nr 2-klubben! :-) SÅ stolt når jeg endelig får ut fingeren, det sier vel alt... Godt at vi er flere, kjenner meg så igjen i det du skriver :-) Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min, velkommen tilbake!

På landet sa...

Jeg hører til i gruppe num 2. Så du er ikke alene =D

Anne Birgit sa...

Hei :) oppdaget bloggen din i dag (vel i natt, får ikke sove) :) Takk for fint innlegg...ha..ha. Kjenner meg igjen i gruppe nr. 2, og skal jeg være helt ærlig så kjenner jeg faktisk ingen i kategori 1. Jeg tror vi kvinner nettopp må prate litt mer med hverandre om hvordan det FAKTISK er å kombinere jobb og livet som småbarnsforeldre, for på den måten kan flere få det bedre og slippe dårlig samvittighet for at de ikke klarer å leve opp til urealistiske forventninger.
Stress ned og ta vare på deg selv, så blir det en hyggelig jul :))

Ran sa...

Min venn - jeg kjenner INGEN i gruppe 1 - tror det er viktigere at det er ro og kos i huset - som dere har - enn en halvmisfornøyd mamma fordi hun skulle ønske hun bodde i X-mas heaven uten å pynte selv ;-) Du får jo krans på søndag ;-) Hilsen hun nede i gaten

Glassveranda sa...

:DD Jeg kjenner kun ett menneske jeg har mistanke om kanskje hører til i gruppe 1, ellers ingen. Det mennesket er ikke meg, det kan jeg love deg! :D Jeg er enkelte uker så vidt innom gruppe 1-kategorien, men befinner meg stort sett i gruppe 2 hele tiden, - og det hender til og med at jeg hører til gruppe 3! Jeg tror de fleste av oss har det slik. Når vi noen korte ettermiddagstimer føler oss i gruppe 1 tar vi bilder av huset og blogger det. Og det er når vi føler oss i gruppe 3 at vi dukker bak sofaen når det ringer på døren!! :))

Jeg ønsker deg og dine en riktig fin jul og et godt nyttår! :)

Juleklem fra Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...