onsdag 24. mars 2010

Lite rom, store drømmer.

Velkommen inn på mitt rom!Jeg har tidligere skrytt på meg å ha blogglandias minste soverom, og selv om rommet i mine øyne er langtfra ferdig er tiden kommet til å vise frem at påstanden ikke er oppskrytt. Om noen har et mindre soverom... ja da vil jeg gjerne se det! ;)


Rommet mitt er vel noe slikt som ca. 7 m2, og det er akkurat plass til sengen i bredden. Da jeg flyttet hit trodde jeg at jeg hadde 160 cm. bred seng, men den viste seg å være 180 ca. bred (Og plutselig forsto jeg hvorfor alle laken jeg kjøpte var for små. Hehe), så da er det akkurat nok gulvplass igjen til mitt kjære skap, et nattbord... og det man trenger av plass for å komme seg frem til sengen. I mine øyne er det akkurat NOK plass. :)Mange har spurt meg om hvorfor jeg valgte det minste soverommet i huset til meg selv. At tvillingene fikk et av de største er jo logisk av den grunn at de er to, og dessuten i en alder der leker har en fremtrendende rolle og plasskrevende fungsjoner. De fleste mener imidlertid at størstegutten kunne klart seg med det minste rommet, ettersom han bor hos faren det meste av tiden og dessuten har det han trenger om han har plass til seng og pc. Vel, hva gjør JEG på rommet da? Jeg sover... eller leser litt kanskje! Og det har jeg mer enn nok plass til akkurat slik det er nå! :)


Faktisk forstår jeg ikke helt at det største soverommet i hus som regel blir forbeholdt foreldrene, for det er jo barna som bruker rommene sine mest og til flest fungsjoner. De leker der, gjør lekser der og har venner der, mens vi voksne... ja, jeg skal ikke gå så nært innpå hva vi ofte gjør der, men det krever egentlig ikke store plassen. ;) Ta dette for all del ikke som kritikk om du har det største soverommet i huset... det er mer forsvar for mitt eget valg. ;)


Mine foreldre gjorde faktisk akkurat det samme da jeg var tenåring... de byttet sitt rommelige soverom bort mot mitt lille, slik at de måtte klyve over hverandre for å komme i seng. De er fremdeles gift, så det kan ikke ha vært den altfor store ulempen. ;) Og jeg som har hele mitt lille kongerike helt alene, ja jeg sover godt og breier meg godt på den plassen jeg har! :)


Dere kan kanskje spørre dere om hva for noen store drømmer jeg kan ha for et så lite rom, men de er faktisk mange. Dette er min helt egne lille hule, der jeg kan trekke meg tilbake fra verden ellers, så da vil jeg ha inn elementer som gjør det enda koseligere i mine øyne. Hyllen ble egentlig bare slengt opp fordi min søster påsto at den kom jeg aldri til å benytte til noe... og jeg må innrømme at det nok blir resultatet. Jeg vil ha en slags sengegavl, om jeg så må lage den selv for å få en det er plass til. Og så blir det nok en liten hylle, som er litt finere enn gardinstanghyllen. :)  Og vinduet... ja, der satser jeg på å få hentet noe sør i verden som kan lukke lyset ute på en sjarmerende måte. Ny lampe skal også opp i taket... så ja, jeg har store drømmer for mitt lille rom... og mer enn nok plass til å drømme deilige drømmer. :))

20 kommentarer:

Frk:Twil sa...

SÅ koselig soverom du har. Må jo være akkurat passe for en, helt enig at barna som bruker rommene mer kan få plassen.. Kjempe smart*
Gleder meg til å se eventuelle endringer selvom jeg syns det var veldig fint sånn det er nå også. Lunt og koselig.. KLemmer

Bettum Villa sa...

Jeg forstår deg i allefall veldig godt. Rommet er kjempe fin på tross av størrelsen og det er nok fordi du er så flink til å innrede det. Hos meg så er det heldigvis ikke no problem enda (siden jeg ikke har barn) for her er alle 3 soverommene like store. Veldig kjekt.

Ha en fin kveld. Klem Madelen

Stabbursbua.no sa...

vi voksne trenger ikke stor plass. I mitt innlegg i kveld kan en jo drømme? natti natt!

Ingvild sa...

Hei. Jeg syntes soverommet ditt var kjempelekkert!Ikke syntes jeg det var så gruelig lite heller... Koselig.
Vi har også tatt det minste rommet til soverom, og vi har ikke barn engang å tenke på.

Ha en fin kveld,
klem,I

Anonym sa...

Supert rom som liknar mitt i stil:-) "Klein, aber fein" vert ofte nytt på tysk. Det tyder :lite, men fint:-) Så lite er det jo heller ikkje!

Kathrin:-)

Har en drøm... sa...

God kveld! Jeg syns du har gjort mye ut av de få kvm jeg, kjempekoselig var det ♥ Vi har også snakket om og bytte soverom med eldste mann, så kunne yngste jenta ta hans nest største rom og vi det lille rommet som nå er pikerommet... men det blir nok bare med tanken - sååå mye jobb! Alle tre rommene måtte da pusses opp:o)

Men er helt enig, barna trenger de store rommene mye bedre enn vi voksne...

Klem Line

Hvite engler sa...

Kjempekoselig rom har du,passe stort:) sant som du sier,vi voksne sover jo bare der...klem♥

Jennifer sa...

Hei.

jeg syns rommet ditt var kjempefin og stor nok som du sier, for å sove i.
Vi har riktignok større rom enn deg men her har vi valgt å gi 2-åringen det største. Fordi det skal være et rom han vokser i og trenger plass for å boltre seg.

Koselig blogg du har.

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Jeg er helt enig med deg i det du sier....det er ungene og ungdommen som trenger det største rommet.....og rommet ditt var veldig koselig...du har alt du trenger der:)
kos deg i hulen din
eddaKlemmer til deg:)

På landet sa...

Så koselig du har gjort det, å skapet er jo bare sååå fint.

Klem

lillelise sa...

Hei!
Koselig soverom! Helt enig med det at det er bedre at barna, som jo trenger mer plass får den!
Har faktisk hatt soverom som har vært mindre enn ditt, det var i bunn og grunn bare seng med vegger rundt, men inngang i fotenda...
Ha en fortsatt fin kveld

Camilla sa...

Bare en rask tur innom.

Kjempe fint soverom, og nyyydelig klesskap! Syntes det var koselig jeg, er kanskje ikke så lett å se om det er lite, men sålenge man har det nødvendigste og det er gjort så koselig som du har det, synes jeg det er det som teller.

Klem C.

Camilla sa...

Herreli for et utrolig koselig soverrom!:) Jeg skjønner godt hvorfor du har valgt det minste selv..
Må bare si at jeg synes det er gøy å lese bloggen din:) du skriver så gøy!:)
ha en flott helg, og keep dreaming!:)

"shoot for the moon, even if you miss, you`ll land among the stars"
-kanskje litt oppbrukt sitat, men det duger fortsatt:)

Synnøve sa...

Så koselig soverommet ditt er.
Når barna bodde hjemmet hadde vi det minste soverommet. Vi syntes barna hadde mer behov for store rom en oss.
Nå som barna har flyttet ut har vi det nest største soverommet. Det største rommet er gjesterom.
Ha en fin dag

Min stil sa...

Heisan du. Enig med deg, ungene trenger større plass på soverommet enn vi gjør, selv om vi hjemmo hos oss har vi større soverom enn datteren vår, men det av den enkle grunn at vi er to, og har en seng som er dobbelt så stoe som hennes. Men planen er etterhvert å flytte ned til soverommene nede, og da får nok hun det største.
:) Susanne

nr14 sa...

Rommet ditt er akkurat passe stort og veldig koselig. Vi har også et skikkelig lite soverom;)

Lindas hus sa...

Synes rommet ditt var nydelig jeg! Og det går fint å ha store drømmer i et lite rom! Vi hadde også det minste soverommet før jeg ble alene....og mange spurte meg hvorfor jeg ikke tok andre etasje selv...(det var nemlig planen) Men jeg synes heller det er bedre at unga har den største plassen;) Og det kles skapet ditt, ja du vet, går du lei så henter jeg det på flekken;) Har du forresten lagd rammen selv? Den var kjempe fin! Ha en strålende kveld. Klem

Camilla sa...

Award til deg hos meg!:)

Mariann Louise sa...

Helt enig med deg!
Som mor til 6, har alltid barna fått de største rommene, de trengte jo plass til som du skriver, leker, og venner og et sted å trekke seg tilbake:)

Voksne sover jo stort sett på soverommet, har ingen leker, og venner og bekjente har vi jo ikke på soverommet;)

Vo voksne har jo hele resten av plassen å "boltre" oss på, så la ungene få sin private plass, heelt enig med deg! Og dessuten, er jo soverommet ditt både intimt og koselig, synes jeg:)

Klem fra Mariann:)

Cathrine sa...

Å, det var kjempekoselig!

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...