lørdag 29. januar 2011

Det ene tar det andre

Alle har sine styrker og sine svakheter, og jeg har nevnt det tidligere, jeg liker det praktiske arbeidet med å pusse opp rom og større ting, men jeg er ingen stylingdame. Å få en helhetlig harmoni av det stasj jeg har funnet så lekkert at jeg dro det hjem faller ikke helt naturlig for meg. Jeg må jobbe for det! Prøve og feile... og til tider dra meg fortvilet i håret over at det resultatet jeg håpet på uteblir. 


Derfor forblir gjerne ting på samme sted en lang stund når jeg først finner noe som fungerer... men noen ganger man bare flytte om på ting. For det rare er at flytter man på noe må man gjerne flytte på en annen ting, som igjen medfører flytting på andre ting... og så har man det gående. Noen elsker denne prosessen... jeg personlig heller mot desperasjon og dyp fortvilelse når det ene forsøket etter det andre feiler. ;) 
For litt over en uke siden fant jeg plutselig ut at jeg rett og slett fjerner liftgardinene bak sofaen i kosestuen. Jeg har aldri vært fornøyd med den løsningen, men løsningen jeg ønsker er ikke helt oppnåelig... så hvorfor ikke bare ha vinduene "naturell" en stund? Uten gardiner. Det fungerer jo for andre! Som tenkt så gjort... men helt åpne og tomme kunne jo ikke vinduene være, så jeg plasserte diverse i karmene før jeg falt på mange lysestaker, og en "marokkansk" lykt (Kid!) som kunne bryte formen litt. Men disse tingene sto jo andre steder, som da ble tomme... og dermed hadde jeg hele faderullan med flytting av ting igang. :SVel vel, dette er som nevnt noe man bare må gjennom fra tid til annen, og som regel leges jo fortvilelsen når man har funnet en løsning som fungerer og roen atter kan senke seg. Men dette forutsetter jo at man blir fornøyd!!!! 
Hva når man etterpå ennå klør seg i hodet og lurer på hva i all verden man har gjort? Og i tillegg er for stolt og sta til å gjøre full retrett og plassere alt tilbake slik det var! Hehe
Bildene viser kosestuen nå, etter min "faderullan"... og dere trenger ikke si det, jeg ser selv at det er litt nakent og kjedelig. Grått! Selv ikke en bukett fargesterke blomster kan dekke over det faktum at jeg trenger noe mer som bryter.  
Det hadde kanskje hjulpet på om bjørketreet utenfor hadde grønne blader. Akkurat det kan jeg ikke gjøre noe med nå... men bare vent noen måneder så har jeg fikset det. ;) 
(Lurer også på hvordan naboene stiller seg til en forespørsel om å male garasjene sine, siden de ikke matcher interiøret mitt. Hehe)Som nevnt er jeg for stolt og sta til å gjøre helomvending (dessuten likte jeg jo ikke løsningen som var heller), men jeg er ikke for stolt eller sta til å be om råd... så har noen gode råd til hvordan jeg kan få dette til på en bedre måte? Hva mangler her? What to change... what to do???


Stor klem

     

13 kommentarer:

Anonym sa...

Topp ide å be naboen male garasjen hehe...måtte smile:) Blir jo litt smak og behag til hva som passer best. Jeg har null gardiner på stua mi, men samtidig bredere vinduspost enn det det virker som du har. Har plass til litt grønt som JEG synes passer. Forandring fryder uansett:)

Ha ei fin helg:)


ps: flott jobb med skjenken under her:)

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Er så fint hos deg....kos deg i kveldinga..
klemklem

Mariann Louise sa...

Er vel som deg, synes liksom heller ikke det er den store moroa å flytte ting rundtomkring:)

Men jeg har prøvd lyestaker i vindu, når varmen kommer blir det et sørgelig syn..Men litt store grønne planter? Noe som henger ned som pynt i vinduet, eller en koselig kappe? Synes det er veldig søtt med kapper inne i karmen, slik at det ikke virker så ruvende.

Du som er så kreativ, finner nok på noe smart!

Ha en flott helg:)

Fossestua sa...

Hihi, du altså ;)
Er skjønt enig med deg at det ene ofte drar med seg det andre. Er feks ikke så veldig glad når jula kommer...pakke ned alt som jeg endelig omsider har blitt fornøyd med plasseringa på. Når julepynten endelig har funnet sine plasser, så er det jammen på tide å pakke den ned igjen.......og så var det på`n igjen for å finne ut av hvordan ting sto før!
Ja ja, for noen verdensproblemer vi har, hihi :)

I vinduet ditt tror jeg at jeg hadde valgt å ha lange gardiner.. Gjerne noen lyse lette blondegardiner.

Håper ihvertfall at du finner en løsning du blir fornøyd med, før du begynner å male naboens garasje ;)
Klem fra Lise

Datt sa...

Hehehehe... Fantastisk morsomt... ;)
Og sååå koselig i kosestuen! :)

Villevinkel sa...

Så kjekt med nytt innlegg fra deg :-)
Spør ikke meg om styling hehe.....jeg føler at jeg ikke får helt dreisen på det....jeg ser ikke de supre løsningene, som mange stylister gjør..

Ha en flott helg videre!
Klem

Trollmora sa...

har du ikke noen fine marokanske skal å ramme inn litt av vinduene med da? Skal ikke så mye til alltid. . . Ellers syns jeg det er fint jeg! Men nå er ikke jeg noen stylingguru altså!

Trollmora sa...

sjal mener jeg ;) knoter fra mobilen sjø

Beth sa...

Det er såå koselig hos deg! Men siden jeg elsker gardiner syntes jo jeg at det ble noe som manglet etter at liftgardinen forsvant...
Hva med tynne, lette, lyse sidegardiner eller bare en søt liten kappe?

Jennys fire vegger sa...

Hehe... Herlig lesning! Deilig at det ikke bare er MEG! :-D Praktisk anlagt? JA! Stylist? NEI!

Jeg syns det ser aldeles lekkert ut hos deg, jeg. Men skulle jeg ABSOLUTT ha gjort noe ville jeg prøvd å sette lykten i vinduet ned ved siden av den andre, eller på teppet litt sånn halveis under bordet. Og så hatt 3-4 lysestaker enten på midten, høyre eller venstre siden i vinduene. De fire høyeste der kanskje?

Også går det jo også an å kjøpe et hengelys å ha i vinduet, mange rimelig sånne. Altså sånn man har stearinlys i. :o)

Ja, vi får slite me`t. :o)

Ha en fin søndag videre.
Klem Jenny

Lunalu sa...

He he - herlig innlegg - ja, disse tidstyvene...sniker seg fram overalt!!! smiler!
Jeg synes du har det kjempefint - og tulipanene var en flott fargeklatt!!!

Det hadde kanskje gått an å henge opp en blondegardin over det store vinduet - og så knyte det sammen på den ene (høyre) siden.
I det andre vinduet kunne det ha hengt en lykt, eller det kunne stått en grønnplante der...

Du finner det nok ut!!! Ønsker deg en herlig uke!
KLem fra Lunalu

Anonym sa...

Hei.
For en flott blogg du har !
Og så mye fint det var her hos deg.
Massevis av inspirasjon.
Du får det til !
Likte godt kjøkkenet ditt. Vi har også bestemt oss for det !
Legger meg til som følger.
Klem fra Ingunn :)

Anette Willemine sa...

Synes det ser kjempefint ut i stuen din! :) På denne tiden begynner jeg å få behov for å fjerne, rydde og kaste. Er litt som fuglene som skal shine opp før de skal bygge et nytt rede ;) Har ingen bare gardiner i mitt hus, men jeg skal aldri si aldri... Jeg har derimot byttet ut sidesjal med enten lift eller trepersienner. Hva med å henge opp en hvit trepersienne (min er fra Ikea og er veldig fin). Når den er trukket opp er den ikke bredere enn en list. Så kan du justere høyden lett ettersom du ikke vil ha innsyn eller ikke. Det er også veldig fint at man kan åpne eller lukke for lyset. :)
Hva med å henge opp en rund gjenstand på veggen over lampen? Det kan være et kunstfat i glass, et tøft brett, en rosemalt bolle eller en krans av blomster eller flettet tre. Bare et forslag. :)

Ønsker deg en fin onsdagskveld!

Klem,
Anette Willemine

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...