søndag 16. januar 2011

Ystet og vellagret mannFor litt tid tilbake fikk jeg et hyggelig spontanbesøk av en venninne. Hun er så sprek at hun faktisk drar nytte av den nydelige naturen vi har rundt oss her på fjellet, og etter en slik tur stakk hun innom sin noe mindre spreke "nabo". Som seg hør og bør mellom venninner løp da samtaleemnene om alt fra interiør, barn og jobb til det uungåelige temaet; Menn.

Ettersom hun er akkurat normalt passe lykkelig gift og befriende fri fra tendensen "Nå skal du høre om alle de negative sidene ved min mann som jeg sliter med"  var det mine menn som hadde hennes interesse. Altså de mennene jeg ikke har, men som potensielt kan bli mine, om jeg finner noen der drøm og virkelighet glir sammen i en herlig symbiose. Men det er jo det da... hva skal man se etter i menn?Jeg har selvsagt en lang liste, men alt trommes enkelt sammen i at det må være en jeg trives med og fungerer godt sammen med. En jeg synes er søt til tross for at han ikke er perfekt og som synes jeg er absolutt bedårende til tross for mine særheter. :)
Så må det selvsagt være en jeg kan prate med om alt. Og det vil si ALT, for mine interesser strekker seg fra det nære og kjære til det som skjer i den store verden, og det finnes knapt noe kjedeligere enn å blåse seg opp over en politisk eller religiøs røre og så få responsen "Åh? Hm!"

Det var da min venninne lanserte sin teori og fremtidsvisjon; "Du kommer til å gifte deg med en brunost du!"

Om du kjære leser trekker pusten dypt og er helt ærlig håper jeg det er flere enn meg som... selvsagt helt uten rasistiske motiver... trekker paralleller her. Det var snakk om menn og en farge ble lansert, og til tross for meieriproduktet som hang på fargen trodde jeg da hun mente en... ja en farget mann. Og det som overrasket meg mest var derfor ikke at jeg skulle gifte meg med en... unnskyld... brunost, men at hun benyttet et slengord om fargede jeg ikke har hørt siden barneskolen. For hun er langt fra noen rasist og vet godt at jeg ikke er det, selv om ingen av oss nøler med å kalle en drittsekk en drittsekk uansett farge, fasong og hvilken type bil han kjører.
Forklaringen kom da også (heldigvis!!!) temmelig fort; En brunost er IKKE en farget mann, men en mann som trekker i lusekofte og som trasker rundt i fjellheimen med ski på bena om vinteren og med godt brukte raggsokker i fjellsko på sommeren. Han er gjerne litt rødmossen i kinnene og innleder en "flørtende" samtale med et litt stotrende "Jammen fint vær i dag!" selv om solen såvidt har vist seg gjennom skyene og marken er så våt at det surkler om bena. Og så har han selvsagt Norrønajakke og sekk med matpakke. Og hva er det på brødskivene i matpakken? Ja akkurat... brunost.  :)
Nå har det som nevnt gått litt tid siden jeg og min venninne hadde denne samtalen, men jeg har ikke helt klart å glemme hvilken type mann hun har forspeilet meg, så jeg har sett på potensielle "brunoster"... altså den mannlige varianten... med helt nye, og mye mer vurderende, øyne. Det vil si, jeg har sett etter om slike finnes, men har rett og slett ikke funnet noen som virkelig lever opp til uttrykket. Lettprodukter finnes i mange utgaver har jeg funnet ut, noen med ski og Norrønajakke, noen med rødmosne kinn og "Jammen fint vær i dag!"... men brunosten av skikkelig fløtemystet Gudbrandsdalskvalitet har jeg ikke sett snurten av.
Jeg antar han befinner seg bak en fjellknaus så høyt oppe og så langt borte at jeg ikke finner ham med det første. Og like greit er det, så kan jeg med god samvittighet være singel en stund til. Det er jo ikke det at jeg ikke har forsøkt å finne ham... jeg har jo sett etter! Men ystet og vellagret mann er for vanskelig å finne. Slik er det med den saken! ;)

Klem

    

Samtlige bilder fra Google.

Ps! Man "vellagrer" ikke brunost, men ettersom jeg selv begynner å bli litt vellagret synes jeg også at mine potensielle "brunoster" bør være noe vellagret. Så jeg tok med litt frihet i ordbruken her... men dette er neppe verre enn å benevne menn som ost i utgangspunktet.
Og til mitt forsvar, jeg har ikke nevnt fetoster, gammelost eller muggoster... ;)

18 kommentarer:

Ran sa...

Føler meg beæret at jeg fikk plass i denne utrolig kule bloggen din!

Brunosten skulle i så fall ha vært en usedvanlig kul brunost for at han skulle fått innpass i vår rare, kule (tror vi selv, i alle fall), etniske og "rett fra levra" lille gjeng ;-)

Beth sa...

Hehehe...
Skal si deg en ting jeg og det er at det skjer når du minst aner det!
Det være seg i køen i kassen på super`n eller på venteværelset hos tannlegen...
Amors piler rammer hvor som helst og når som helst og som oftest når man har lagt det litt i "glemmeboken".
Etter min skilsmisse bedyret jeg at jeg skulle leve alene så jeg kunne gjøre alt hva jeg ville i årene framover..., men neida, tror du ikke jeg flyttet til en ny leilighet hvor jeg hadde en venninne boende i samme gate. Og joda, hennes nabo måtte jo titte innom en gang jeg var hos henne på kaffe...
Og da var det jammen gjort gitt. Etter to uker flyttet vi sammen, etter 10 mnd hadde vi kjøpt oss hus, nå er dette 18 år siden i neste uke og av disse årene har vi vært gift i snart 14...
Bare vent, du slipper nok ikke unna kjærligheten du heller...:-) Og den er verd å vente på...

Beth sa...

Jeg var slett IKKE hverken åpen for eller klar for noe sånt, men dette er noe man slett ikke rår over selv. Det som skjer det skjer enten man vil eller ikke..., tro meg...

Klem til deg fra meg!

From not to hot sa...

Hahaha, utrolig bra skrevet. Jeg tenkte også tanken når jeg begynte å lese, at det var en mørk mann hun mente.
Han finnes nok der ute, brunostmannen din. Den som venter på noe godt og alt det der, vet du.... i mellomtiden er det lov å kysse noen frosker i jakten på prinsen :)

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

He he..ja jeg er så enig så enig:)Nei er ikke lett og finne de...men så dukker de vel ikke akkurat på døra som en annen Norgespakke heller:)
har det så greit så greit...
Ja..du må jo passe på og sysselsette deg med malerkosten:)Jeg må starks sette i gang jeg og..er en hel del pålager nå...
kos deg
klemklem

Trollmora sa...

men jeg vet hva som er årsaken til at du ikke ser han. . . Det er ene og alene fordi du ser etter han. . . Plutselig sklir han inn rett fra høyre som den søteste skiven innherredsost eller snakker mykt som en skje med videreforedlet prim. . . Den dagen du selv føler deg mer enn vellagret, uten stæssj eller prakt! Men den som ser etter/leter eller ønsker seg. . . Finner ikkeno :) og jada, jeg snakker av erfaring hihi. Jeg skulle bare gi en beskjed til en fyr jeg. . . Og den fyren er nå far til mine 2 små trollunger :) lykke til da! Brunost er godt!

Hasigamas mamma sa...

Hi hi, det er alltid en fornøyelse å titte inn til deg! Du skriver så levende og herlig og rett fra levra... Jeg ELSKER det!
Håper brunosten dukker opp, og hvis ikke får du bare fortsette å nyte singeltilværelsen!
klem
Lise

Kaoskontroll sa...

Jeg håper brunosten IKKE dukker opp jeg! I alle fall ikke med det første! Nå har jeg gjort min plikt, slik "alle single damer skal" visstnok, og jeg har kikket vurderende på opptil en håndfull menn... så nå kan jeg dukke ned i malerspannet igjen, lykkelig og tilfreds med tilværelsen. :)

brudeblogg sa...

Morsomt innlegg! Virker som du greier deg veldig godt uten "brunost"! Menn er ofte redd for sterke kvinner. Men en vakker dag, hvem vet ...

Hjemme hos meg sa...

Haha....hold deg for all del unna muggoster!!!
Lykke til på jakten... Mye bra oster der ute!
Hva med en Royal???
:)

Klem Anette :)

Jennys fire vegger sa...

Kanon! :-D TAKK for et artig innlegg (som jeg tok meg tid til midt i arbeidstiden). Du kommer garantert til å finne den brunosten, du må bare ta turen til den fjellknausen!

Ha en fin, ny uke!
Klem Jenny

Trollmora sa...

ååå gåssjabøtt så irritert jeg blir. Jeg skrev en lang kommentar før i dag og så var alt poff borte vettu. Grrr. . . Men jeg skrev noe sånt som : du trenger verken ost, myse eller kofte! De beste er allerede tatt for lenge siden og blir ikke ledige før de blir enkemenn, så det gir deg plenty år nedi malingsbøtta før du kan halte deg bortover veien, med stokk, på singeltreff i 80-klubben! Der er det sikkert både brunoster og gammalost og en og annen blåmuggost. . . Hihi (håper du tåler humoren min da ;) )

Trollmora sa...

my kind of woman! Hihi. . . Skulle inn å kommentere vedr spennende hingst og si noe sånt som 'been there done that' men det blir nok rettere å skrive 'am there doing that' ;) og helt enig med du forøvrig :)

huset på øya sa...

he he. Ler så jeg rister igjen.....
Takk for at du gjorde dagen min bedre :o)

Du kan jo alltid bestille en fra ICA rett hjem...

klem Vibeke

Aqua-lady - interiør og hverdagsglimt sa...

Heeerlig lesing!
(he-he-he)

Ønsker deg en fin dag.
Legger meg til som følger, jeg.

:)

janne sa...

:) sånn en fornøyelig gøy blogg du har :) la meg til som følger å har lest en del av dine innlegg å yes ler å ler :))) blir glad av din blogg
Klem Janne

DevilGirl sa...

Hehe. En av dagens morsomste innlegg jeg har funnet så langt. Ser for meg typen . Den typiske "Brunosten". Lykke til i jakten på osten, og får håpe du ikke ender opp med en muggost .....

DG

Huldra sa...

Denne var rett og slett herlig! Nå ser jeg jo virkelig hvor god du er på ord, og resonneringen din er jo bare gull. :)

Blar meg som du sikkert skjønner nedover hos deg for oppdatering. Har ikke så mye tid og ork til å følge med daglig i blogglandia for tiden, men da blir det sånne lange oppdateringer hos enkelte- som hos deg i dag. Koser meg på rundturen, og setter pris på både denne (gull!), og interiørinnleggene dine. Trives her hos deg jeg gitt. :)

Fortsett å skue etter brunosten din du, for det er fullt mulig det er han du skal ha etterhvert. :)

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...