mandag 7. februar 2011

Insomnia

Jeg beklager at jeg ikke er så aktiv på bloggen for tiden. Jeg er rett og slett ikke så aktiv overhodet for tiden, for jeg sliter med å få sove... og slikt går en stund før det sier helt stopp. Denne siste holdeplassen kom jeg til i dag. 


Frem til nå har jeg klart å "ta meg sammen" og iallefall komme meg gjennom arbeidsdagen og morsrollen, så har heller hus, blogg, familie og venner fått seile sin egen sjø, men da jeg sto opp etter nok en søvnløs natt i dag morges vugget verden som om jeg hadde vært på en stormfull seilas. Jeg var rett og slett så "sjøsyk" at jeg måtte melde avbud på jobben. Ikke noe kjekt! 


Mange av dere har kanskje opplevd å ikke få sove i perioder, men for dere som aldri har vært i den situasjonen kan jeg fortelle at absolutt alt går i stå når man ikke får sove. Det er rett og slett litt tragikomisk! Man får et meget godt innblikk i de dementes verden, for å si det slik. Dette vil nemlig være helt normale innslag i dagboken til en "insomniadement";

... jeg gikk inn i boden, men glemte hva jeg skulle der... jeg fant mobilen i kjøleskapet og en pakke pølser på badet... jeg lette etter boken jeg faktisk holdt i hånden... 

Og mer i samme duren! 

Eller det kan være enda verre, slik jeg opplevde på lørdag... jeg låste meg inn i bilen, satte meg til rette og kunne slett ikke finne bilnøkkelen. Jeg visste at jeg hadde den der et sted, for jeg hadde jo låst opp bilen, men ikke søren om jeg fant nøkkelen, selv om jeg tømte både veske og lommer og sjekket på utsiden. Da jeg hadde lett vel og lenge og kjent fortvilelsen bre seg så jeg plutselig nøkkelen... i tenningen! Der den skulle være altså, men hvor jeg ikke engang et lite øyeblikk hadde vurdert å sjekke. For jeg kunne absolutt ikke huske at jeg hadde satt den i der. 

Skal man le eller gråte? :) Total logisk brist og nada korttidshukommelse altså... så i dag bar det avsted til lege istedenfor jobb, og jeg har fått noen små hvite piller og løfte om søvn... uten at de skal være avhengighetsskapende. Og ja, det siste er viktig!!!! Man ønsker jo ikke løse et problem ved å tillegge et annet. ;)

Så nå krysser jeg fingrene for at Ole Blund ikke er insomniadement og derfor glemmer å besøke min seng fremover... og at jeg snarlig vil "gjenoppstå" som god blogger, venninne, mor, kollega og alt annet som hører med. De private bildene vedlagt er fra "prosjekt fargerevolusjon", som nå pågår i stuen min (lei bare hvitt og grått!) og den vakre lysestaken jeg fant på finn.no nylig. Så det skjer jo litt her hjemme... bare veldig, veldig tregt!

I'll be back! Soon... I hope!

Klem


     

27 kommentarer:

Trollmora sa...

åååå nå syns jeg synd på deg! Jeg har samme problem i perioder.... og det er sjelden jeg kjenner meg såååå nærme psykose som i de samme periodene... jeg har vært så langt nede at jeg nesten ikke forsto hvor jeg selv sluttet og lufta begynte.... og nei, det er ikke tull. Huff... jeg syns det er leit å lese om det når andre skriver ... for hos meg har det liksom på et eller annet slags vis fått bli en del av livet. Uten at jeg kaller det noe... om du forstår? Det er liksom ikke så rart at jeg er trøtt vettu... 2 små barn og hus og hjem og kall`n. Men jeg legger meg ofte før 22 på kvelden. Det hender jeg er i seng før 21.. bare for at jeg er så desperat etter å få noen timer søvn... men det er bare når jeg er 100% tappet at jeg kan få en lang natt... og når man er så tappet så er ikke en natt nok, sant? Og så er runddansen igang igjen....

Jeg håper de der pillene hjelper deg...!!!! Håper du får mange gode netters søvn fremover!

Klem

Manne's hverdag sa...

Hei kjære venn!!!

Når jeg ser det imponerende arbeidet du har lagt ned for å få til ett vakkert og koselig hjem for deg og dine, tenker jeg kanskje at du har drevet litt rovdrift på deg selv.

Ta godt vare på deg selv!!!

Jeg er i hverfall her når du kommer tilbake.

Klem fra Marianne

Manne's hverdag sa...

PS!!! Lurer på om det var de samme pillene som hjalp meg. Og hvis de er det fungerer de helt utmerket og uten bivirkninger.

Monica sa...

Usj, høres virkelig ikke bra ut! Håper pillene virker, slik at du kan komme i rett gjenge strax :)
SOV godt! Klem fra Monica :)

Anonym sa...

Ole lukkøye tar nok turen innom ikveld skal du se;)

Datt sa...

Ååååh, jeg føler så veldig med deg, å vet så alt for godt hvordan du har det!! Jeg går mye rundt slik for tiden jeg også, men det er jo tross alt lettere når man ikke har familie å ta vare på. Men svimmelheta hater jeg virkelig! :-O

Villevinkel sa...

Huff..dette hørest ikke greit ut! Håper pillene gjør jobben sin! Hadde ikke holdt ut å ikke få sove....men så har en jo ikke noe annet valg, dersom en ikke får sove enn å holde ut heller da!

God bedring! Hvil deg og ta vare på deg selv!
Stoooor klem!

♥ helen sa...

Å jeg håper du får sove snart, jeg vet hvordan det er - man klarer ikke konsentrere seg...
Ett kjerringråd er å drikke en kopp varm melk med litt honning i før du legger deg - jeg tror ikke så mye på slike råd, men dette har ofte hjulpet for meg.

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Huff nei ikke godt det der,men vet hvordan du har det.Gjør masse av det samme selv...og det er for at hodet er alle andre steder og:)Bare pass på og hvile deg så fort du kan...
klemklem

Hasigamas mamma sa...

Men stakkars deg da! Høres helt forferdelig ut... håper de små pillene hjelper deg! Gleder meg forsåvidt til å få se mer av heimen i fargedrakt :)
Sov godt, kjære du!
Klem
Lise

Ingvild sa...

Dette hørtes ikke greit ut i det hele tatt! Håper de små vite pillene er til stor hjelp. Ikke stress med alt du burde få tid til - men slapp av og vær snill med deg selv. God bedring og ønsker deg en god natt. (med søvn)

Klem,I

Hvite engler sa...

Hei vennen, kjenner meg godt igjen, hadde det akkurat slik i forrige uke, jeg husker nesten ikke hva jeg gjorde de dagene...litt skremmende,ta godt vare på deg sjøl, klemmer ♥

Beth sa...

Håper det går seg til med søvnen. Av og til kan det faktisk være en nødvendighet å ty til noen innsovningstabletter for å komme i gjenge igjen...
Og jeg vet MYE om det å slite med lange søvnløse netter. Desverre er dette et ME fenomen som desverre ikke lar seg løse på noen enkel måte... Men man blir helt utladet...

Elin sa...

Huff dette hørtes ikke så bra ut:(...håper pillene virker som de skal så du får søvn og hvile:)

Ta godt vare på deg selv:)

Klemmer Ea

Ran sa...

Sov godt, min venn. Og du MÅ bare hjelpe meg å trekke om mine stoler også - du er så FLINK!!!!

Synnøve sa...

Vet hvordan du har det. Har perioder der jeg ikke for sove,tilslutt så tror en at en rangler helt av.

Ønsker deg ei god natt!
Kjempestilige lilla trekk på stolene:)
Klem

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Uff da, dette hørtes ikke noe særlig ut! Håper det ordner seg...
Ta vare på deg selv, vennen!

Varme klemmer.

Anonym sa...

Flotte bilder :D
Klem til deg med håp om at søvnen kommer tilbake
/myr

Trollmora sa...

hvordan går det med deg vennen?

Trollmora sa...

Huff, dette høres ikke så bra ut altså... kanskje du skal ta deg en tur til legen igjen? Du må vel ha noe sterkere enn de små hvite da sikkert? Huff..... skulle gjerne ha bodd litt nærmere, for kanskje jeg kunne ha hjulpet deg på noe vis!
Hold meg oppdatert da! :)
Klem

Ps: Du glemte å skrive deg opp på Giveawayen :)

Hasigamas mamma sa...

Huff, ser ikke ut som om det går bedre med deg....... Stakkars deg! Det er jo bare for ille å gå sånn...
Ønsker deg lang og god og dyp søvn!
Stor klem
Lise

Trollmora sa...

ååå.... jeg beundrer også stilleben... men det er ofte jeg finner dem rotete, ikke pene :) Men det er jo MIN smak.... men jeg skjønner at min smak tråkker på enkeltes tær her altså, så jeg får vel la være å snakke noe særlig om den :)

Dette med religiøse gjenstander er noe jeg er opplært til å forstå på en viss måte, ergo er det sånn jeg forstår dem.... og at jeg ikke FORSTÅR Madonnafigurer smom pynt betyr ikke at jeg ikke kan syns de er vakre... men de er og blir religiøse symboler og da betyr de det for meg... religion... det samme med korsene... jeg syns mange kan være nyyyyyyyyyyyyyydelige... men de representerer kristendommen og sånn er det jo bare, sant? Og da ønsker ikke JEG PERSONLIG å bruke dem som pynt... av 100 forskjellige årsaker :) Blandt annet at jeg er opplært til å bruke de annerledes.. :)

Men jaaaaaaa! Heldigvis er vi forskjellige! For jeg syns mange har det helt fantastisk fint og mange av de jeg beundrer husene til har både Madonnaer og kors... :)

Og hadde det ikke vært for at noen tenkte utenfor boksen så ville i alle fall jeg ALDRI kunnet blande rosa og rødt i dag for eksempel, og aldri gull og sølv :)

Jeg trodde ikke det skulle bli som det ble med det innlegget mitt.... jeg sier jo bare hva JEG liker og ikke liker og tenker og ikke tenker... jeg sier ingenting om hva jeg mener andre burde og ikke burde gjøre.. men men... jeg mener jo det jeg sier så det får jo bare stå :)

Håper du føler deg mye bedre.
Goooood moorsdag!
Klem

Trollmora sa...

Helt enig! Religion er en privatsak og det er overflødig å måtte kle seg i/ha på seg/dekorere seg med det ene eller det andre for å vise omverdenen hvilken "gren" du tilhører!
Jeg har også religiøse elementer i huset mitt... men det er fordi jeg er religiøs :) hihi.... Kankskje er det derfor jeg reagerer på annen bruk av religiøse artefakter? Jeg vet ikke, men.... nei.... det er bare enkelte ting som jeg kjenner til som så særdeles hellig for mange mennesker... og som blir brukt til pynt... så... nei huff... nå skal jeg ikke skrive mer :)
Hver og en til sitt fat *ler*

Karin sa...

Hei,sover du?! Mente ikke vekke deg altså...
Huffameg....tror ikke sånne som meg,som har et utrolig godt sovehjerte,kan forstå hvordan det er å ikke få sove..Min samboer slet noen dager med det og han holdt på bli gal.Jeg føler med alle som sliter med det.Håper det går seg til for jeg kan forstå at hverdagen blir prega av det ja. Ønsker deg et godt sovehjerte også.Klem fra Karin

Villmarkstausa sa...

God bedring til deg. Kan jeg få låne et av kjøkkenbildene dine på bloggen min? Skal nemlig ha nesten lik løsning;-)) Hentet litt inspirasjon fra deg her inne. Tusen takk. Jeg reklamerer og lenker deg, hvis tillatelsen kommer;-)

God helg!!

Huldra sa...

Dement ja.. Det er faktisk sånn det føles til tider å ikke få nok søvn. Sliter masse med det selv, og har en del tilleggs "godis" som samlet får hodet til å tetne til som hos nettopp- en dement. Godt å høre du har fått sovepiller, for noen ganger må man bare innse at man trenger litt hjelp. Man skal jo helst ikke gå rundt som en zombie heller.

Hilsen søvnløse Huldra :)

LilleBlomst sa...

Huff, søvnproblemer er ikke bra... Det slet jeg også med i mange år.. Men etter noen store, gode endringer i livet, noen laster mindre på skuldrene, flyttet sengen og etter jeg begynnte med yoga, har jeg sovet godt heldigvis! Håper du finner din veg ut av insomnia!

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...