søndag 27. februar 2011

Peistrøbbel

Jeg som altså ikke engang har peis i stuen har altså investert i biopeis (tror jeg det heter) på soverommet. I utgangspunktet tenkte jeg å lage en engelsk peis, og ha denne som innsats, men i og med at jeg vegrer meg for å bytte til noe mindre dobbeltseng kunne dette bli litt trangt.Så nå er peisen kommet på veggen. Og det var ikke bare bare, for festene som fulgte med var ikke enig med stenderne på rommet. Og siden peisen er såpass tung som den er måtte stendere gå vinnende ut av diskusjonen. Derfor ble en relativ kraftig (og tilpasset) IKEA- hylle løsningen.

Jeg har nå fått tapeten jeg bestilte, men fant ut det var best å forsøke peisen på veggen først, for å ikke lage unødig mange huller i tapeten dersom jeg måtte henge den opp flere steder før jeg fant riktig plassering. Og det var bra tenkt, for det skjedde jo. ;)Jeg tenker å feste en stålplate bak, på veggen, for å ikke lage bål av huset når jeg fyrer opp. (Og dessuten kle mellompartiene (de hvite) på hyllen med tapet, slik at hyllen under forhåpentligvis blir ganske diskre.)

Men jeg kjenner på at jeg er bittelitt skeptisk her. Er det noen som har erfaringer med slik "peis" og vet hvordan varmeutviklingen er? Noen mener den er omtrentlig som noen stearinlys, men andre at den er kraftigere. Det jeg lurer på er om en stålplate på veggen er tilstrekkelig vern av veggen. Jeg tenkte stålplaten bak skulle være like stor som hele peisen. Altså være større enn selve åpningen på "peisen".


Her ser dere også fargen på veggen som er malt godt. En omstendelig prosess å få den slik!

Peisen fyres opp med slik flytende biobrensel som bare skal produsere vanndamp. Etter sigende!

Veldig takknemlig for tips om noen har denne typen peis og kan gi råd!

Klem

      

11 kommentarer:

Hummerogkannarifugl sa...

Så spennende da!
Klem Anki

Piulfen sa...

Så fint, og det hørtes super koselig ut.

Beth sa...

Jeg har ingen erfaring med slike peiser, men det pleier være strenge regler for alt sånt pga av brannfaren...
Så undersøk nøye og få hjelp av en fagmann, det er mitt råd!

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Aaah, disse er sååå fine!! Jeg har ikke så mye erfaring med disse annet enn at jeg selger dem på jobb. Jeg tror ikke det er krav til noe plate eller annet brannsikkerhet i bakkant av peisen, da peisen er konstruert for å henges rett på vegg, men dette bør du sjekke med fagfolk.
De varmer myyyye mer enn stearin, og flammene må hele tiden være under oppsyn. Du bør med andre ord ikke sovne fra den;))
Hylla under var en smart løsning. Jeg trodde det var en del av peisen.

Fin søndagskveld!
Klem.

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Men er det ikke stålplate i bakkant av peisen? Det ser ut som den er helt åpen?!

Datt sa...

Ah, det så digg ut!

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Så koselig:)
klemklem

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Da har du nok ikke fått et komplett produkt. Det skal være en stålpkatekonstruksjon i bakkant med lufting, slik at det ikke blir for varmt på bakenforliggende materialer. Hvis du bruker en enkel stålplate bak, vil det nok bli i overkant varmt for veggen din, dersom dette ikke er en brannvegg...

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Bare hyggelig;)

Ha en fin ny uke!
Klem.

1001natt sa...

Så fint det blir, synes du er utrolig flink!!
Jeg lurer også på hva slags farge og maling du har brukt på veggen, er den metallisk? Ser veldig fin ut:

Klem Stine

Jennys fire vegger sa...

Her har jeg ingen gode råd, for vegghengt peis har jeg ikke peiling på. Men den ble knallfin ihvertfall, det samme med fargen på veggen! :-)

Ha en fin dag videre.
Klem Jenny

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...