fredag 25. mars 2011

Supermat på menyen

Etter å ha slitt med manglende søvn og tretthet (det ene følger det andre ;)), pluss et stoffskifte som ikke helt jobber med meg, fant jeg ut at det var tid for å forsøke noe nytt. Såkalt supermat! 


Så nå er supermatens toppkandidater handlet inn, og sukker byttet ut med sukrin. Og slik ser det nå ut i skapet mitt;
Hver dag inntas en smoothie med en skje av det meste som skal gjøre meg sunn, frisk og 29 år igjen. :)


Supermatens 10 på topp er:


Kakao: Rå kakao som er behandlet så skånsomt at den har i behold alle de sunne næringstoffene og flavonoider (sterke antioksidanter).
Rå kakaobønner: Samme som overnevnte
Byggress: Tilfører kroppen en stor mengde viktige proteiner, lipider og klorofyll, som er naturens beste middel for avgiftning. Inneholder i tillegg vitaminer, mineraler og enzymer.
Mandelmel: Naturlig glutenfritt, har lav GI, høyt proteininnhold, lite karbohydrater og er rik på vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter.
Gojibær: Svært rik på antioksidanter og proteiner. Er en rik kilde på vitamin C (500 ganger mer enn appelsiner) og vitamin A.
Acai: Verdens mest antioksidantrike bær.
Hi- maize: Svært rik på fiber. En spiseskje gir like mye fiber som 1 dl grovt mel. 
Opti Green: Vitaminer, mineraler, antioksidanter, klorofyll og fiber. 
Alo Vera konsentrat: Legende og beroligende egenskaper.
Spirulina: Høyt innhold av vitamin A, B1, B2, B12, jern og GLA.


Mandelmelet og kakaopulveret har jeg ikke forsøkt ennå, og kakaobønnene og gojibærene har jeg så langt bare spist som de er.  Resten derimot kjører jeg i mikseren sammen med en banan og mye blåbær (evt. også jordbær). Og det smaker skikkelig godt... selv om jeg må si at Spirulina stinker. Det smaker heldigvis ikke så mye som det lukter. :)
Jeg bruker veldig tynn saft, Fun jordbær og rabarbra, som væske i smoothien. Det gjør den søt nok.
Og dette virker såpass godt at jeg velger å dele det med dere. For jeg sover ennå så lite at det ikke kan være tilstrekkelig søvn som gjør at jeg nå likevel har begynt å "virke" litt igjen. 
Det meste kjøpte jeg på nettet, på Sunkost (fri porto) og på Rawganik (ikke fri porto, men billige).


Så om du sliter med lav energi... dette anbefales. :) 


Har du noen erfaringer med supermat? 


Klem

        

8 kommentarer:

Jeanette sa...

Flott at du prøver noe nytt, jeg har også slitt med trøtthet og enegimangel. Har ikke funnet noe god oppskrift, men at maten vi putter i oss spiller en stor rolle, er jeg overbevist om :) lykke til håper det hjelper deg :)

Happy Lia´s sa...

Heisan, datt tilfeldig innom bloggen din i dag og ble sittende og beundre alt det flotte du forvandler. Dette var en super blogg og jeg liker så godt måten du skriver på....hehe, jeg kunne formelig se saltomotalen din under tapetseringen av soverommet!

Jennys fire vegger sa...

Så spennende! :-) Og hjelper det i tillegg er det jo ingenting som er bedre. Godt å høre!

Hahahaa, SPIKRET kunst på husveggen? Du kødder? Sorry, schnuppa, men jeg må le. Hehehe...

God helg til deg og dine!
Klem Jenny

Jeanette sa...

Takker for hyggelig tilbakemelding, takker for tips, tenker det kan være vært å prøve hvis formen ikke er på topp, jeg har ikke vært så gale nå i det siste, så jeg får håpe det fortsetter å være slik, helt grusomt å ikke være i form. Går konstant rundt med dårlig samvittighet. Spesielt for kidsene. Vel vel godt det finnes noe som virker. Ønsker deg en riktig god helg. Legger meg til som følger hos deg jeg :)

Norwaystyle sa...

Nå ble jeg imponert. Håper virkelig energien kommer tilbake og at du får den søvnen du trenger. Ellers så har jeg stor tro på å holde blodsukkeret stabilt, og på TRENING. Jeg merker i alle fall stor forskjell på når jeg trener og ikke. Kroppen fungerer bedre 24 timer i døgnet med trening syntes jeg. Ble forresten litt nysgjerrig på hvilken teori du har om blogging/skapblogging :-).

Minasverden sa...

Denne smoothien skal prøves ut, takk for at du deler oppskriften.
Ha en flott søndag.:)

Datt sa...

Og nå er den ferdig, sendes i løpet av uka!

Trollmora sa...

takk for tips!

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...