søndag 7. august 2011

Uautorisert støping!

Enkelte ting bør man sikkert overlate til fagfolk, men når man engang ikke har en slik "på lomma" går det meste med litt kreativitet også. ;)


Nå skulle ikke jeg gjøre noe med bakhagen i år. Ja, for jeg har en slik også, selv om jeg forsøker å glemme det og konsentrere meg om hagen foran huset. Men det nytter jo ikke å ikke gjøre noe i bakhagen, når jeg så plutselig bestemmer meg for å vrake kaprifolene jeg hadde langs ene siden foran. For man kan jo ikke kaste- vrake slike planter (Nei, fy skam! ;)), så de måtte omplasseres! 


Nå er det jo slik at disse plantene må ha noe å klatre på, og det befant seg ikke noe egnet i bakhagen. Så nå har jammen tøttemor støpt! Ta ta tam: 
Det var ikke så vanskelig heller. Man bare 1: Kjøper bøtter til kr. 9.90 på Europris og skjærer bunnen av dem. 2: Graver et passe hull og fyller pukk i til bøttene står i vater (og støtter dem opp med annen sten). 3: Kjøper ferdigsement og blåser i at det står at man skal bruke blandemaskin eller kraftig "visp" på drill, og blander i trillebåren med en stor kjepp. 4: Fyller sement i, stikker bjelkesko som man har festet noe plank i nedi og lar planken hvile på bøttekanten. 5: Sjekker at det er i vater ennå... og venter en dags tid. 6: Skjærer bort bøttekanten. 
Resten av bøtte kan bare være... som en forsikring mot at det forvitrer, grunnet at sementen er blandet med kjepp og ikke blandemaskin. ;) Men jeg har testet med både hal-i-og-dra og spark, og det virker bunnsolid. :) 


Så nå er det bare å sette stolper i og lage blomsterstiger her også, og så blir også bakhagen fin! :)
Æææææ... eller det skal nok litt mer enn det til! *Sukk!*


Ja ja, blås! Jeg har bevist for meg selv at jeg klarte noe jeg ikke trodde jeg kunne, og det er det viktigste her og nå! :)


Og i løpet av de tre neste dagene blir det "annonsert" GIVE AWAY hos meg. :) Tror ikke dere skal bli misfornøyde med premien heller. Jeg tenker faktisk å røpe ene premien nå... bare fordi jeg ikke klarer å holde inne lenger. ;) Et stort marokkansk brudeteppe. :) Lekkert er det! Og det blir noen andre premier også, så følg med! :)


Klem

        

11 kommentarer:

Frøken Fryd sa...

Oj, dæ du :) Så flink du er, det synst eg var tøft, og så var det skrive på ein veldig artig og god måte, fekk fnist litt her god-stolen.

Me har også ein bakhage som er ein smule neglisjert, men eit skippertak her og eit skippertak der så blir det bra til slutt. Og me har gode planar som me er enige om faktisk, mannen og eg, så kanskje til neste sommar så blir den prioritert?

Ha ein herlig veke!

Klem Eli :)

Ingvild sa...

Så flink du er... Noen ganger er det bare å hive seg i det og prøve. Bakhagen din blir nok knall etter hvert for tror ikke jeg vet om en ivrigere flittiglise enn deg...

Ha en fin fin natt, og god ny uke,
klem,I

Fargeheimen sa...

TTT= ting tar tid, men eg er sikker på at bakhagen din vert knallfint når den blir ferdig. :)

Lurer på om eg skal prøve dette bøttetrikset.
Det virka i allefall mykje enklare enn å måtte lage til forskaling. :)

Villblomsten sa...

Så flink du er :-)
Jeg pleier å tenke - klarer mannen min det - så klarer jeg det også :-)
( men pgs sykdom er det lenge siden jeg har gjordt noe stort .. - så ble nesten litt misunnelig på deg som har støpt jeg :-)

Villblomsten sa...

Hei igjen :-)
Bare ett lite tips :

Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
Ny sjangse - Hver måned
ALLE som har link til www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
eller på Facebook

Vil du være med ?
de har litt klær til dame også :-)

Trollmora sa...

wow du damen! Du er en reser altså. . . Jeg er full av beundring! Hva du får til altså!
Du, hytte i marokko hørtes ut som en plan. Kanskje jeg er ensom pensjonist og kommer på bloggtreff da? Hihi

og du. . . . Det brudeteppet trekker jeg vinnerloddet på med en gang! Sukk. . . . :)

Anonym sa...

Flott å følge med i hagejobbinga di og hva skal du egentlig med en fagmann......du greier deg veldig så godt uten:)

Hagealven sa...

He he - det var damen sin det! Og jeg må bare si at jeg elsker framgangsmåten din, og jeg er sikker på at resultatet blir akkurat like bra som om en fagmann hadde gjort det - MED en blander!!!

Da jeg var alene her en sommer fant jeg ut at jeg skulle male alt mulig - og også en dør - som var litt tung å få løftet av hengslene. Jeg løste det med å pakke under bøker og så vippe den opp. Onkelen min holdt på å le seg ihjel og kunne fortelle meg at det var vanlig (vanlig...???!) og bruke brekkjern. Hrmf!

He he litt arbeid igjen i bakgården - men du har jo i det minste en bakgård!!!! Når kaprifolen begynner å klatre - og blomstre!, så har du iallfall en fin ramme til du får tid og lyst til å ta resten!!

Brudeteppe i giveaway.... du er gal!!! De er jo nyyydelige!!!
Ha en flott uke!
Klem fra Hagealven

Anonym sa...

pst...bare så det er nevnt har jeg alt annet enn grønne fingre. Rosene jeg har ordner seg selv og har høy hardførhetsgrad;) Tipper det rose-treet ditt kommer til å bli veldig flott:)

Minasverden sa...

Wow, du er bare utrolig flink, du fikser det meste ser det utfor.
Men det er jo veldig kjekt å se og følge med deg her på bloggen. Hagen din kommer til å bli så flott,gleder meg til fortsettelsen.
Ønsker deg en strålende kveld.:)

Beth sa...

Du er neimen ikke redd for å prøve deg fram du?
Hatten av for deg og alle dine prosjekter, og jammen meg så får du det til også.
Flinka!!!

Klem...

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...