fredag 9. september 2011

Drømmen om en peis

Atter en gang går jeg med store drømmer om noe jeg slett ikke kan utføre selv. Jeg ønsker meg peis! Og ikke en hvilken som helst peis, men en marokko- inspirert peis... selvfølgelig. ;) 


Her er mitt inspirasjonsbilde: 


Bildet er lånt av bt.no

Av praktiske grunner ønsker jeg ikke åpen grue, men en peis med innsats man kan lukke. Med glassdører man kan nyte flammene gjennom. Men formen skal være like enkel som peisen på bildet. Rett og slett en firkant, kledd med fliser. 

Passende innsatser til min plan ser jeg at jeg kan få kjøpt på finn.no for en billig penge, og siden formen skal være så enkel tenkte jeg at dette skal jeg nok få til. Men det er pokker så irriterende med planer som ser enkle ut... når man søker litt mer på internett, og får en overdose informasjon, ser det plutselig ikke NOE enkelt ut lenger. Det ser bare dyrt og komplisert ut! :( 

Veggen jeg ønsker peisen på. 

En del av min utfordring er at veggen jeg vil ha denne peisen på ganske riktig har pipe, men denne pipen utgjør bare 50 cm av hele veggen på 138 cm. Og jeg vil selvfølgelig ha peisen midt på, ikke på siden, der pipen er (de første 50 cm på venstre side av veggen). 

Den delen av veggen som ikke er pipe (eller mur) er hul, og jeg har ca 28 cm klaring til "noe på baksiden" (kjøkken, dvs. kjøleskap). I tillegg vil jeg at selve peisen skal bygge ut 30-35 cm. Altså har jeg i overkant av 60 cm totalt, hvor jeg kan bygge opp brannmur og peis. Til nøden kan også hele veggen bygges litt ut, om 60 cm er for lite. 

Jeg innser at her må det nok inn dyre fagfolk... og at det da blir med drømmen en stund. Brannforskrifter og bla bla bla! 

Er det noen av dere som har utført noe lignende og vet slik ca. hva denne drømmen vil koste meg? 

Takknemlig for svar!

Klem

    

6 kommentarer:

Hjertedamas blogg sa...

Vi har en helt enkel vedovn, som står 40 cm fra veggen, pga av husets konstruksjon. Og så har vi et stålrør som går rett opp igjennom taket og ut gjennom pipa. For oss var dette den rimeligste løsningen for 6 år siden. Men du har pipe, så da sparer du ganske mye på det. ta kontakt med en ovnsleverandør, vis bilder og forklar hvordan du tenker og få et prisoverslag!!!! Vi bor i Moss, og brukte en ovnsleverandør i Fredrikstad, som hetter Henriksen varme eller noe lignende. Ikke bruk billigere løsninger, men gå for en seriøs forhandler, som kan utføre jobben for deg. Det e å sette opp feks lecablokker og fliser, kan du kanskje klare selv, men det er selve ovnssinsatsen som er viktig å få fagfolk til å gjøre, for de ordner også med tillatelsen fra brannvesenet. Du kan jo feks ta bilder, sende med forklaringer og beskrivelser av hva du ønkser, og sende det rundt til flere forhandlere på email, for å få en kotsnadsoversikt!!! Lykke til, for drømmen din er flott!!! klemz grethe

Camilla sa...

Peis, ja takk! Vi har stor peis på familiehytten på fjellet. Ingenting er så kos som å sitte ved peisen å kjenne varmen og høre sprakingen i veden.

Klem fra meg.

Villa Minde sa...

Jeg deler virkelig drømmen din om en slik vakker peis, men har desverre ingen gode råd å gi.. Utrolig lekkert med de blå flisene <3 <3
Ønsker deg en herlig fredagskveld! Klem fra meg

Anitas Interiør verden sa...

Skjønner godt at du ømsker deg peis,her fyreer vi i peisen nå for å få en liten lunk i stua,godt å kjenne den varmen igjen :-)
Det høres ikke enkelt ut dette prosjektet ditt,håper du finner noen billige håndtverkere så du kan få realisert drømmen din. Men noen ting er det utrolig viktig med fagfolk som elektrikker,rørlegger, og dette du skal sette i gang med,greit å vite at det er skikkelig gjort.

Ønsker deg en fin fredagskveld
Klem Anita

PaaLandet sa...

Kan ikke hjelpe deg, men peisen var veldig fin :) Og den hadde gjort seg kjempe godt hos deg.

Goood Helg!

Trollmora sa...

tror ikke du må ha mur sjø. . . Da vi flyttet inn hit oppdaget jeg at den nye vedovnen sto for nærme vegg. Jeg kontaktet megler og ba dem ordne opp fort. Det var mange minusgrader. Så kom forrige eier. Satte opp en . . . Vet ikke hva jeg skal kalle det jeg men en type lettvegg da. Den kalte de brannvegg og sa dette var relativt nytt men at det overholdt brann Forskrifter osv. Genialt.bare å male over og ser helt ut som en murpussvegg egentlig. Så ringte jeg brannstasjonen og spurte om de ville komme å godkjenne og de0gjorde de. De sa også at de skulle ønske flere ringte på forhånd før de pusset opp slik at de kunne komme med gode råd i forkant. . . Kanskje det ville vært en ide for deg? Ringe dem å be dem komme å se. Her gjorde de det i alle fall som den største selvfølge hele 3 ganger :)

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...