søndag 4. september 2011

Høstfølelse

Når høsten kommer gjenoppdager jeg huset mitt. Innvendig. Alt jeg flyktig har hastet forbi noen måneder, fordi kropp og sinn synger "Ut, ut, uuut!".


Plutselig begynner jeg å planlegge endringer inne, og jeg får en veldig trang til å ommøblere eller style om. For høstfølelse for meg, det er å krype godt opp i en deilig sofa, med pledd innen rekkevidde, og lykter og levende lys rundt meg. Pluss på en god bok, en kopp varm te og regn som trommer mot vinduet... ja, da er høstlivet riktig så deilig. :) 


Det slo ikke feil i år heller. På en hektisk ettermiddag ble kosestuen gjort om til en hyggelig marokkoinspirert høst- hule. De to marokkanske brettene kjøpte jeg med meg siste turen til Marokko. Fatene er gamle, men stativene mer nyproduserte (brukte, men ikke gamle). Fant fatene i en liten bortgjemt sjappe, langt utenfor turistløypen. Kjøpte faktisk flere sett (fat + stativ) enn jeg har plass til. Samtlige fat gamle og unike. Det er derfor mulig jeg legger noen  ut for salg senere... selv om jeg slett ikke har lyst å skilles fra ett eneste av dem. Så jeg må tenke litt på det først. Jeg er ikke så flink til å skille meg av med ting jeg liker... og derfor er loftet fullt. ;) Jeg hadde tenkt å spraymale stativene, men synes faktisk det var pent slik. Gav litt varme til interiøret at stativene er i ubehandlet tre. Jeg er og blir er sommermenneske, men jeg må innrømme at det er kos med høst også, selv om den bestandig kommer for brått på meg. 


Har du delt din høstfølelse i NIB's september- utfordring?


Klem

      

11 kommentarer:

Hjertedamas blogg sa...

Nydelig brett og stativ!!!! Minner meg faktisk på at jeg var i Marokko da jeg var tyve år, sånn i forrige årtusen en gang, he-he. Agadir, Safir, Marakesh, med buss, tog og taxi. Med små hyggelige hotell, som rommene kostet 25 diram, togkupè med hull i gulvet, buss hvor vi satt i baksetet og holdt hverandre fast, fordi døra ikke var til å lukkes, med skrekken å stå alene igjen i den arabiske delen i Safir, og se at alle klassevenninene kjører avgårde med taxi, og på den andre siden av veien stod det en mengde med menn med skjeggstubber som stod og gned seg i hendene, (fikk stoppet den siste taxienm som ventet til det kom en ny taxi!!!), om det å holde på vesker, ikke kunne gå i gatene uten at gutter og menn tok kontakt, men også skjønnhet, vakker arkitektur, nydelig kunstverk, fargerike tepper og garn, fantastiske fliser og herlige veverier:DDDD Og mye, mye mer!!!! Klems Grethe, som ikke har reist utenlands etter på.

Myke minutter sa...

Kjenner meg igjen i det å ville endre på ting i huset om høsten :) Det er visst "redebyggeren" i meg som slipper seg løs da, gjør seg klar til å "gå i hi" for vinteren :) Ha en fortsatt super søndagskveld! Hilsen en bergenser på Østlandet (som i dag har bergensvær utenfor stuevinduet).

Synnøve sa...

Leste det forrige innlegget ditt nå. Jeg vet ikke hvordan det er og ha barn med en fra et annet land, men jeg skjønner hva du mener med at du har ditt liv i Norge. Kanskje du får det beste fra begge landene? Jeg er iallefall full av beundrig av deg, for du for til så masse og du står på:-)

jeg er også sommermenneske, og synes det er vemodig hver høst og kaste og rydde i blomsterne ute. men får veldig lyst til og gjøre noe inne.
Koselig og tenne lys og kose seg med en god bok under et pledd, eller som nå, blogging og et glass rødvin, Å stuen er opplyst av levende lys.

Klem Synnøve

Hasigamas mamma sa...

Love it! Men det er vel ingen overraskelse ;)
Har SÅÅÅ lyst på et sånt brettbord, men mannen har ikke lyst på.... ENDA! hI HI...
Lykta di bak der også, sukk! Og brudeteppet da..................................................................................................
Vil ha! :)
Kos deg i den KULE kosestua di!
Klem
Lise

PaaLandet sa...

God kveld :) Må bare si at brettene dine er lekkre!! Tenker de er nydelige med levende lys på :) Var virkelig flott i kosekroken din.

Bettum Villa sa...

Så flotte bilder du viser oss i dag da. Lykter er jo alfa omega for å skape litt stemning ;).

Jeg er vel, i motsetningen til deg, et skikkelig høst og inne menneske. Er i mitt ess når jeg kan være inne med god samvittighet, pusse opp noe, lese en bok, se en film eller kanskje lage et eller annet. Så det hører jo selvfølgelig til at bloggen er enklere å opprettholde når det skjer litt ting. Hvis det bare ikke var for at jeg må ta bilder da ;P..blæ.

Ønsker deg en vidunderlig søndag. Håper du koser deg!
Klem Madelén

GITTE sa...

Nydelige bilder!
Du har det så utrolig fint inne:) Er helt forelsket i det hvite teppet:)
Klem Gitte

Norwaystyle sa...

Flotte brettbord. Hver årstid har sin sjarm. Elsker sommeren som deg. Høst med stearinlys og vakre farger ute er noe av det jeg ser frem til nå.

liven sa...

Heisann
Så fint det er hos deg...og synest stativene var flotte slik!
Er nok et sommermenneske jeg også...sukk.....
men det er vel å gjøre det beste ut av det :o)
og glede oss til neste år !

Ha en fin kveld

Camilla`s Castle sa...

Elsker stilen din!:) Masse fint å se på, hehe:)

Amina sa...

Fantastic space... i like your tables for the maroccan thé... I invite you visited my blog...
Amina

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...