mandag 9. januar 2012

Midlertidige frustrasjoner

Før du leser videre nedover dette innlegget må jeg advare om faren for både realitetsblogging og frustrerte kraftuttrykk. 
Det første vet jeg kommer, for bildene til innlegget er allerede tatt og vurdert av mine kritiske øyne. Det siste skal jeg forsøke å undertrykke... men jeg garanterer ingenting! 

De siste dagene har jeg nemlig dradd meg litt frustrert i håret. For da jeg skulle pusse opp gangen nede hadde jeg selvsagt en slags visjon om hvordan den skulle bli. Og ingenting ble som det skulle!


- Jeg hadde absolutt INGEN planer om å ha kuskinn på gulvet, sebrastol eller "krokodille"- kiste. Men så ble det dyriske tvillingrommet plutselig prinsesserom. Prinsesser er ikke dyriske, men søte og rosa, så da ble alt svart og dyrisk lempet ut av rommet... sammen med broren. Og måtte plasseres i "mammas" gang.  :S
(Ja, ikke broren da! Han får nå sove på prinserommet. ;))


- Jeg skulle lage til en tilpasset, optimal, skapløsning under trappen. Men så var kontoen tom etter jul og andre "nødvendige" interiørinnkjøp (peis og ny prinseseng), og det gamle skapet måtte males og gjøre nytten. :S


- Jeg skulle selvsagt rydde bort alt rot under trappen. Men jeg glemte at jeg har så mye annet rot at det har jeg slett ikke plass til andre steder. 


Nå har jeg heldigvis en ganske grei "veien blir til mens man går"-  og "får man det ikke slik man vil ha det må man gjøre det beste ut av det man får"- holdning. Så derfor har jeg plassert alt som best jeg kunne og så later jeg som at det var akkurat slik jeg planla det. :)
Og det fungerer igrunnen denne gangen også. 
Jeg synes derfor gangen er blitt ganske artig/stilig... og myyyye bedre enn før iallefall!!!!
Altså til tross for overnevnte streker i regningen.

Hvorfor frustrert da, tenker du kanskje. 

Jo, fordi det ser slik ut i taket;


Og fordi jeg har en slik lampe liggende;


Heldige meg! Import fra Marokko... og altfor fin til å bli liggende i boden, der den har ligget i lang lang tid allerede! 
Og den skal bare henge i en krok. La oss derfor ta et tilbakeblikk på taket og lampen som allerede er der; 


Det går ikke så bra å erstatte den lampen med en som bare henger i en krok!
Har sjekket, og hullet under lampen er ganske stort. 

Da er det kanskje greit at jeg også har en slik liggende; 


Men la oss nå se på taket en gang til;


F##### takplater! 
(Der røk forsettet om måtehold i uttrykksform!)

Det er ikke pent med rosett i taket når det er slike idiotiske, totalt unødvendige, striper i taket! Og midlertidige nødløsninger er farlig, så om jeg henger den opp er det 1: Stor fare for at det forblir slik ganske lenge. 2: Stor fare for at jeg ødelegger rosetten ved nedtagelse igjen,  dersom jeg nå skulle til å "flate ut" taket senere. Noe jeg har seriøse planer om (når jeg får tid og lyst), tross nr. 1 faren. 
Og slike rosetter er relativt dyre i forhold til planlagt ødeleggelse!

Så da er gode råd også dyre! Og etter å ha tenkt meg lenge om husket jeg at jeg har et par billige serveringsbrett;


Eller som jeg tenkte;


Et slikt billig serveringsbrett kan jeg nemlig ofre som en midlertidig løsning!
Altså spraymale det hvitt (som taket), borre hull og skru det opp som en midlertidig "rosett.


Har du bedre ideer... pliiiis tell!!!!! For når jeg har tenkt en tanke lar jeg det oftest ikke bli med tanken. Så i morgen blir det midlertidig serveringsbrett- rosett, om ikke akkurat du har en knallgod annen løsning. :)

Klem

     

Ps! Jeg oppfordrer også alle til å stemme på det partiet som forbyr glassfiberstrie og slike idiotiske takplater ved neste stortingsvalg. Ville spart meg... og andre... for mye jobb. ;)

14 kommentarer:

Anitas Interiør verden sa...

He he dette var litt av en fortelling, hender at ting ikke alltid blir som man har tenkt,men man finner jo alltid en løsning. Smart å spraylakkere brettet da,blir sikkert fint. Gleder meg til å se lampa di ferdig hengt oppp:-)

Ha en fortsatt fin kveld
Klem Anita

fröken negativ sa...

Hva med å sparkle/fuge sprekkene og male taket? Litt mer tidkrevende enn serveringsbrett-løsningen, men vesentlig billigere enn å bytte tak vil jeg tro? Lykke til ihvertfall - kommer til å bli fantastisk fint når du får opp lampa! :)

Kaoskontroll sa...

Sparkle fugene ja... det har jeg forsøkt på soverommet. Rommet som nå har det desidert styggeste taket i huset. ;) For det tålte ikke takplatene gitt. Er et belegg på dem som trakk seg sammen. Tåler vel bare litt fuktighet, som i maling, men ikke som i sparkel. Gjør ikke det flere ganger!!! Hehe

Eldens Hage sa...

hahaha! Er det stygt av meg å le! uff, jeg vet AKKURAT hva du sliter med. Hvorfor? jo, jeg har akkurat det samme problemet! Triper i alle rom i hele huset, takk! Jeg trenger vel ikke si at jeg kommer til å stemme på samme parti som deg? grøss. Så bra at du har testet å sparkle, for det hadde nemlig jeg planer om å gjøre.
Den lampa fra Marokko var forresten griselekker!! Du har veldig mye fint i den sjangeren må jeg si. har du kontakter i Marokko?
Ellers får du ha lykke til med oprasjon gang, du finner nok en løsning skal du se!

Eldens Hage sa...

hærre fred. jeg ser jo nå at jeg tydeligvis har store skrivevansker... håper du skjønner noe av det. Det skal selvfølgelig stå Striper, og et spørsmålstegn hadde droppet å bli med..

Hasigamas mamma sa...

Jeg dauuuuer av latter her altsaa!!! Du kan faa sagt det :-)
Og saa over til problemet... Den VAKRE! VAKRE! lampa di maa jo bare henges opp... Kan den henges utenpaa den eksisterende lyspaera? Med kort lenke, i alle fall midlertidig, til du faar tid og ork til aa sparkle/endre taket...
Haaper du finner ut av d, for lampa er griselekker!
Klem
Lise

Hasigamas mamma sa...

He he, du hadde visst vaert innom meg samtidig!
Godt vi faar ledd litt i alle fall!
Og du, ikke noe fotografmester her heller, saa du maa bare hive deg med!

Eldens Hage sa...

okei, da skal jeg definitivt ikke prøve det. Med mindre jeg skal få overtalt mannen til å skifte tak ;)

Hvit gaffateip og maling ja. Hørtes ut som et aldri så lite prosjekt det og! haha!
Det er godt å høre at det er flere som er uhelbredelige!

og JA til interiørregjering!

Eldens Hage sa...

ooh, sånn og forstå! Så kjekt da, en kjempegod grunn til å dra dit oftere enn oss andre! Marokko tror jeg må være mitt drømmeferiemål. Og det er KUN pga alt det fine interiøret jeg ser kommer derifra, jeg aner jo ikke hvordan det er der ellers! hehe;)
Du får gi et pip om du finner ut at du skal importere interiør derifra da!

From not to hot sa...

Hehe, frustrert much? Enig, takplater er ikke det mest sjarmerende i utgangspunktet. Rosetten passer dårlig med takplatene, men serveringsbrettet var jo en knallide. Jeg har funnet mange fine sånne takoppheng på messinglamper jeg har kjøpt i bruktbutikken - de gamle taklampene har noen ganger veldig fine sånne "kopper" til å dekke over hull i taket :)

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Du får det nok til dette å du:)Lampen var bare helt KNALL FIN :)
klemklem

Beate sa...

Hehe, herlig innlegg :)
Det finnes slike kopper (eller flate plastdingser) til å dekke over hull med. På byggvareforettninger

Linn sa...

Er alltid en fryd å lese innleggene dine, du skriver så godt også kjenner jeg meg litt igjen i frustrasjonen din! kommer ikke på noen bedre ideer i farten, men det kan vel fungere med serveringsbrettet kanskje? gjelder å være oppfinnsom:) utrolig nydelig den rosetten. hvor får du tak i slike egentlig? gleder meg til å lese fortsettelsen på denne historien:) du er god! :) ha en fin dag!

Trollmora sa...

Først og fremst: Den lampen fra Marokko var bare GOSH.... nydelig!

Så..... tror jeg at jeg ville ha lagret både rosetten og lampen jeg.... slengt et turkis/rosa/gult teppe over armlenet på stolen og kjøpt meg en turkis/rosa/gul lampe på januarsalget nå.... og kanskje et par turkis/rosa/gule tøfler nede ved trappa.... og så ville jeg montert det og brukt en tid til å tenke :) hihihi

du kan vel bruke akrylpasta i stdet for fugemasse.....? Det skal vel fungere fint.... eller sånn fugemasse som de bruker på møbler?

Hva med å legge panelplater i taket? Høres rart ut, men jeg har sett det og det er faktisk fint! :) Breeeeeeeeeeede lister da og SÅ en rosett?

Jeg vet ikke... det er lett å bare blafre med kjeften når det ikke er MIN utfordring :)

klem

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...