søndag 24. januar 2010

Etikk og moral på finn.no

I dag er jeg skuffet og sinna! Lenge har jeg både kjøpt og solgt ting på finn.no, men selv om jeg til tider har vært redd for at selger skal trekke et avtalt salg eller gremmet meg over at jeg tydelig har priset ting for lavt selv, fordi jeg får høyere bud etter at salget er avtalt med noen, har jeg faktisk aldri opplevd slik uhederlighet eller trukket en avtale selv. En muntlig avtale er bindende sies det, og det har både jeg og de jeg har kjøpt av holdt oss til... til i dag!I går ble denne søte vuggen lagt ut på finn.no. Ikke noe jeg har umiddelbar bruk for (jeg har de barn jeg skal ha!), men jeg falt fullstendig for den og var veldig glad da jeg ringte selger og den ikke var solgt. Prisen var oppgitt og vi avtalte at jeg skulle hente den mellom kl 1500- 1700 i dag. Så ble vi uventet invitert til middag kl 1500, og da jeg ikke likte tanken på at selger kanskje ventet på meg fra kl 1500 sendte jeg en melding til selger i 15- tiden om at jeg ikke kom før etter middagen... og fikk tilbake svar om at selger allerede hadde solgt den for 100 kr mer enn vi avtalte "...beklager!"

Vel... vi hadde allerede en AVTALE! Om rett skulle være riktig var da allerede vuggen solgt til meg, og det eneste som gjensto var at jeg hentet den og betalte.
Nå er det slik at vuggen var priset lavt, og selv om jeg hadde måtte gi 200 kr mer for den ville jeg fremdeles ha følt at jeg gjorde et godt kjøp. Jeg mener bestemt at når et kjøp er avtalt med pris og henting så er gjenstanden solgt, så lenge kjøper holder seg til avtalen... MEN jeg synes også at det minste selger kunne ha gjort i denne situasjonen var å ta kontakt med meg, fortelle at han hadde fått et tilbud på 100 kr mer og spørre om jeg var villig til å betale dette jeg også. Det hadde vært LITT uhederlig, men fader ikke SÅÅÅ uhederlig som det denne selgeren presterte å være!!!!

Så det jeg lurer litt på er; Hvordan forholder dere andre interiørbloggere dere til kjøp og salg på steder som finn.no? Synes dere det er greit å gi høyere bud på en gjenstand som allerede er avtalt solgt? Og trekker dere selv et salg dersom noen byr høyere? Med andre ord, er det jeg som overreagerer eller bør man også kunne forvente litt etikk og moral ved slik netthandel?

16 kommentarer:

Camilla sa...

Fy søren så irriterende! En avtale er en avtale, muntlig eller skriftlig. Har aldri handlet noe fra finn.no enda, men hvis det er sånn de gjør, så spørs det.. blir skeptisk til sånt. Det var jo en nydelig vugge =)

Hvite engler sa...

Hei, kjenner meg helt igjen her....man kan ikke stole på alle desverre,jeg kom over det gamle flotte sminkebordet før helga,jeg var den første til og ringe å si at jeg gjerne ville kjøpe...Jeg ordnet med bil til frakt og barnevakt,da vi hadde 5 timer å kjøre tur/retur,men nei...det kom tikkende inn en sms på fredag,;bordet er solgt,lykke til!! FY SØREN..!! så der satt jeg igjen,uten mål å mening!
Klem Hanne

Hilde Heimdal sa...

Åååå jeg skjønner du blir irritert for jeg opplevde akkurat det samme når jeg skulle kjøpe en slagbenk, noe sååå irriterenes, men...på en annen side, når de er sånn kan det være akkurat det samme :P

Lindas hus sa...

Helt enig med camilla, en avtale er en avtale! Men jeg har opplevd det samme selv! Og jeg har også opplevd å komme for å se på noe, så dukker de ikke opp igjen.....og jeg har også opplevd å dra til Oslo, til avtalt tid og få beskjed om å komme tilbake om 3 timer....men da klikket det for meg gitt...og da var mannen på plass etter 20 min!!! Mange rare mennesker der ute og du finner dem også på finn;) Synd med vugga da..! Fin var den. Ha en fin søndag og en deilig uke snuppa. Klem

aase sa...

Det er nok bare dessverre slik folk er. Etter 14/15 år med kjøp og salg av brukte gjenstander har jeg utallige historier jeg kunne lagt fram.

Vi har etter så mange år lært oss at man dessverre ikke kan stole på noen.

Datt sa...

Ææææh, så irriterende!! Jeg har bare hatt greie erfaringer med finn, en avtale er en avtale, men kommer det inn et høyere bud så gir man alltid den man har avtalt med sjangsen til å by imot!
Men jeg tror nok det er med dette som med resten av livet, enkelte er jo bare helt stokk dumme!! :P

Anonym sa...

Kan dessverre ikke stole på noen..,
- men vuggen er DIN den, etter avtalen du gjorde!(han skulle gitt deg sjanse til å legge inn motbud!)
Dårlig gjort rett og slett..
Håper du får en fin uke, klem Hege.

Hverdagslykke sa...

ENIG! Det syns jeg var utrolig dårlig gjort!! dere hadde jo en avtale, muntlig gjelder like mye! Men har desverre opplevd mye useriøsitet på Finn selv... man er enig om en pris, og skal dra å hente varen, så plutselig har de fått ett bedre bud... plutselig svarer de ikke på tlf, eller hvis man sier man kommer dagen etter har de solgt den til noen andre. Opplevd dette så mye, så tør aldri glede meg over funn på Finn lenger før jeg har varen hjemme...

En god søndag til deg=)

Har en drøm... sa...

Æsj, så kjedelig! Nei, dette syns jeg ikke var riktig av selger på noen måte! Det var jo en avtale!
Og i det minste burde han jo ta kontakt med deg når han fikk et høyere bud!! Kan jo være at han skjønte selv at vuggen var priset for lavt, og det er jo greit at han ønsket mest mulig for den... men det er helt feil og ikke gi deg en sjangs for å komme med et motbud!

Folk er forskjellige, og tilfeller som dette vil selvfølgelig oppstå, men jeg har inntrykk av at de fleste er greie og reale selgere/kjøpere:o))

Men det var en FIN vugge, det var det:o))

Klem Line

Cecilie sa...

For en nydelig vugge, og for en skuffelse. Det er ikke realt å gjøre slik. Jeg har opplevd mest greit på finn.no, men tviler ikke på at en del ting har hoppet ut av hendene mine fordi jeg ikke har bydd over prisen som står.

Ang vimpler, takk for koselig kommentar. Mitt utgangspunkt var likt som ditt: hadde lyst å sy vimpelrekke, men hadde ikke tatt i en symaskin på 10 år. Men det gikk bra, er akkurat som å sykle. ;)

Lykke til!

Klem, cecilie

Kristine sa...

Jeg synes absolutt en bør kunne forvente etikk og moral ved privat handel over nettet. Kjenner jeg blir skikkelig irritert på dine vegne! I det minste kunne selger kontaktet deg og fortalt at hun hadde fått et høyere bud fra noen andre (selv om jeg i utgangspunktet mener avtalen mellom dere var gjeldende)! Jeg har selv blitt lurt på finn.no. På en brudekjole av alle ting. Jeg var så skuffa og så sint! Men om ikke annet lærte det meg å være sunt skeptisk når det gjelder privat handel :)

Vugga var veldig fin. Synd den ikke ble din.

Christine Louise sa...

Uff det der er såå kjedelig. Har skjedd meg og.. Virker som slike gamle ting går som varmt hvetebrød. Det er selgernes marked..
Lykke til ved neste kjøp.

Klem

Norwaystyle sa...

Jeg skjønner godt at du reagerer. En avtale er en avtale. Jeg syntes ikke det hadde vært greit en gang om selger hadde ringt etter avtale om kjøp og spurt om du ville betale mer fordi han hadde fått inn høyere bud. En avtale er en avtale muntlig som skriftlig, og jeg syntes det er utrolig trist når folk skuffer slik. Skulle ønske Finn.no gjorde som e-bay.com der man kan gi score til selger. Dårlige selgere blir fort uten kunder da.

camilla sa...

Jeg skjønner godt at du ble skuffet. Har man først avtalt å kjøpe varen, kan man ikke som selger bare selge den til en annen. En avtale er en avtale, uansett om den er muntlig eller skriftlig. Stå på! Jeg så selv på vyggen og skjønner godt du ville ha den, var kjempesøt. Lykke til med finn.no neste gang og håper på du møter hyggeligere selgere neste gang, som holder avtaler. Ønsker deg en strålede dag i solskinnet!

Hverdagslykke sa...

Hei igjen=)

Bare hyggelig med støtte, vi interiørdamer må holde sammen vettu;)
Håper du er heldigere med neste kjøp på Finn hvertfall:)
Ja man vokser vel med foreldrerollen, selvom jeg syns d er litt skremmende nå.. :S Alle har jo bare positivt å si om det så.. gleder meg utrolig til å møte det lillle mennesket nå:)

Ha en fin kveld videre=)

Klem Lise

Berits lille hjørne sa...

Finnes ikke noe mer irriterende har opplevd dette selv. Jeg også ble fly forbannet om man kan si det mildt. En annen ting med disse som setter inn annonsen er at de ber om at de at de blir kontaktet på mail. Men de svarer ikke. Når en da ringer el. sender en meld. og hører om de har lest mailen får en til svar at nei den er solgt. Og når da annonsen atpåtil ligger ute flere dager etter salget..ja da burde de hatt et kurs. Synd at du ikke fikk den. Men det dukker nok opp flere godbiter.

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...