tirsdag 19. oktober 2010

Villa Kaos rom for rom, kosestuen

Ja, da er vi omsider igang med rundturen i Villa Kaos igjen, og som lovet er det kosestuen som står for tur. Det tok litt tid, og det er fordi jeg stakk avgårde til hytten med spikermatte og voltaren. En kjedelig og nå gammel historie vi lar ligge! Hyggeligere var det at hele familien var tilstede også. :)Grunnen til at kosestuen heter kosestuen er selvfølgelig fordi her kooooser jeg meg alene med en bok, eller krøller meg godt oppi sofaen med en venninne. Her er det ingen TV forstyrrelser, og dermed ligger alt til rette for den gode praten. Eller til å bare tømme hodet. :)


Da jeg kikket etter bolig og så prospektet for dette huset bet jeg meg spesielt merke i denne delen. For det bodde ennå folk her, og huset var fullt møblert... bortsett fra i dette rommet. Her var det nærmest tomt, og jeg snudde rundt og rundt på bildene for å se om bildene løy angående størrelsen. Kanskje det rett og slett ikke var plass til møbler her?Men joda, det var plass! Kanskje de hadde det som dansegulv? :) (Parketten så slik ut ja! ;)) Egentlig ingen dum ide... vel to ganger i året. ;)I kosestuen har høsten ennå ikke flyttet helt inn, selv om sommerfuglgardinene har måtte vike. Jeg har tenkt på det, at her burde det nå komme inn høstblomster, kurv og varme tepper, men bare ikke kommet så langt. Det har overhodet ikke noe med at jeg er et sommermenneske, og at deler av meg slett ikke vil vedkjenne seg at sommeren så definitivt er slutt. (Æsj, jeg tror at nesen min vokste litt. :S)
Jeg tror faktisk jeg skal tenke litt mer på det... til julen tar meg antar jeg. Og med det "juleplanleggingsgruppepresset" her i blogglandia kan jo det plutselig skje i morgen. :PKosestuen er det minst fungsjonelle rommet i Villa kaos. Ellers i huset har det meste en hensikt, men i kosestuen er det nærmest en fristad for møbler uten fungsjon. Flere møbler bare står her og er pene (i mine øyne).Som de to gamle stolene man knapt kan sitte på. Det hender gjester setter seg ned her, og da sitter jeg som på nåler til de finner seg et mer stabilt møbel å hvile rumpen på. Jeg trenger sjelden si noe, for etter at de har følt underlaget skjelve noen ganger flytter de seg ganske så frivillig. Hehe
(Og ja, møblene er virkelig grå... og jeg liker dem slik! ;))Eller telefonbenken, som bortsett fra at den passer på nøklene mine i skuffen bare står her. Her skulle jeg jo laget et tablå om jeg var en erkeblogger, men som nevnt tidligere er jeg vel ikke akkurat noe stylingdame. Det sto en blomst her en gang. Den døde.Konsollbord og speil... har det noen fungsjon? Tja, men denne plassen er mitt "grønne alibi". Her står noen få bevis på at jeg ikke dreper ALLE planter som kommer min vei, for her er de hardhausene som klarer å leve med min ustabile kjærlighet. Det er Eli Hagen - eføy, Per Inge- oliventre og Osama Bin Lavendel (Som aldri får blomster! Lurer nesten på om det er en kvast ugress jeg har her. :S). Og en tom blomsterkurv ja. Dere som har fulgt meg en stund trenger sikkert ikke fortelles at planten som sto i den også døde. :PJeg trives med kosestuen slik den er, MEN det finnes alltid rom for forbedring. ;) Og det er vinduene bak sofaen som surrer mest rundt i grubleboksen min. De billige liftgardinene skulle bare være midlertidige, men what to do, what to do??? Jeg har mange ideer, der den som er vanskeligst å gjennomføre frister mest... selvfølgelig! ;) Så vi får se!
Kosestuen kunne like gjerne hett oversiktsstuen, for her har jeg oversikten over hva ungene bedriver, uansett om de utfolder seg på kjøkkenet eller i TV- stuen. Veldig praktisk når mor setter de små til med noe for å selv stikke nesen i en bok. :)

Neste rom ut vil være min TV- stue. Da skal jeg også slippe tv- monsteret til, for første gang. Og det vil ikke skje så ofte, for her i Villa Kaos er dette udyret så bra "skjult" at man helst ser det når man vil se TV. Men mer om det når vi vandrer videre. :)

Klem


       

26 kommentarer:

Camilla sa...

Fiiiiine stuen. Elsker stuebordet, har et slik stående på ønskelisten ;)

Klemmer fra meg.

Line sa...

Hei! for en skjønn blogg du har. kjempemasse fine bilder, og mye inspirasjon. Her kommer jeg snart igjen. første titt i dag, og jeg er enda ikke ferdig. men måtte bare legge et lite spor. klem fra Line

tinemor sa...

Så koselig en krok!
Ja, jeg skjønner godt den har navnet kosekroken :-))
Likte bordet ditt også
(jeg å vil ha :-) )
Klem

Lunalu sa...

Jeg blir alltid sittende og smile og småle når jeg leser innleggene dine. Du skriver på en sånn befriende og morsom måte!!! Osama bin Lavendel....kniiis! Jeg er selv ikke så flink med stueplanter - eller dvs. jeg var ikke så flink. Nå har jeg hatt en mormedtusenbarn og en eføy i over ett år.... og det er fordi jeg har sagt til dem at det er jeg som bestemmer.(!) Derfor får de bare vann på fredager... det samme gjelder orkideer - uansett hvor de prøver å hinte om lav vannstand... kremt!

Jeg synes forresten du har det helt nyydelig i kosestuen din - og er en smule misunnelig. ;-) Vi har tv - både på tv-rommet og på stua... Og så syntes jeg det var flott med gråe møbler!!!
Håper du får en flott uke!
Stor klem fra Lunalu

Katharina sa...

Synes kosekroken din passer til navnet ja:) Flott med den fargen du har på bordet...litt anderledes...
Veldig koselig å lese innleggene dine:)
Klem fra Katharina

Siljes Hobbyrom sa...

Så koselig du har det!

La meg til som følger her ;)

Klem Silje

Norwaystyle sa...

Takk for titten. Koselig kosestue. Elsker bordet ditt. Du skriver så godt. Sitter her med et stort smil om munnen.

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Kjempekoseleg♥
Skjøne godt du kosa deg i den kroken☺

Klem M♥

lilleann sa...

nydelig kosestue!!! Liker fargene dine godt!! å salongbordet og telefonbordet...liker sånne føtter :) Lekkert!!!! :)
Ha en fin uke videre!
Hilsen Lilleann i nord :)

Chanette sa...

Alldeles nydelig!! Skjønner godt at det kalles kosestuen, der hadde jeg kost meg også med venninner eller ett blad. Alle farger så godt sammen og nydelige detaljer. Ha en flott kveld. Klem

tante fiolett sa...

Her har jeg ikke vært før!!
Såååå lekker stue da gitt!! Har stor forståelse for at du koser deg der ja;)
Ønsker deg en flott kveld i kosestuen din ♥
Smil & klem fra Jeanette:)

Bettum Villa sa...

Åh, det var en fin kosestue. Kunne sett for meg mang ekoselig kvelder her med en bok og en kopp med noe varmt.
Måtte le litt av "Her sto det en blomst.. den døde".. Kjenner meg igjen.

Gleder meg til å se tv-stua. Synes liksom ikke tv-monstrene er så ille. Så da gleder jeg meg til å se hvordan du har møbelert rundt den tingen.

Klem Madelén

Hasigamas mamma sa...

Alle burde vi hatt en sånn kosestue der alt bare skal være pent!!! :) Det bordet ditt var nydelig!!!! Og den lykta ved vinduet... sukk, gleder meg til jeg skal til Marokko!!!!!! Love, love, love!
ha en deilig kveld!
klem
Lise

Beth sa...

For en herlig kosestue?
Jeg er tilhenger av sånne "gode" rom uten TV.
Nydelige møbler og koselig pyntet, sånn akkurat passe med alt. Liker godt bordet og de to stolene i grått, en stilig farge til alt det lyse. Syntes det er flott når det bryter litt. Jo, dette med hjemmekos, det kan du! :-)

Randi sa...

Så flott kosestue! Herleg med ein sånn friplass der ein berre skal kose seg og nyte stillheten eller den gode samtalen, uforstyrra av tven og sånt... Behagelege og avslappandes farga og flotte detalja og møbla.
Og så stilige lamap du hadde laga til kjøkkenet! Så kreativt! Kanonstilige :-)
Klems

Camilla sa...

Åå.. kjempe fin kosestue!!:) Nydelige møbler!

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Kjempekoselig hos deg...fått det riktig fint har du:)Og lampene du laget ble jo bare så kule:)
ha en fin fin dag der oppe:)
eddaKlemmer

Manne's hverdag sa...

KJEMPEFLOTT KOSESTUE!!!

Skjønner godt at du koser deg her.

Ha en fin dag videre!!!j

Hilsen
Marianne

På landet sa...

Så fint du har det her, forstår godt at du koser deg her :) Likte telefon benken din.

Synnøve sa...

For et herlig innlegg.
Kosestua di lever iallefall opp til navnet sitt.
Skjønner godt at du koser deg der.
Gleder meg til og se mere.
Klem

Elin sa...

Kjempe koselig...så jeg skjønner navnet:) Deilig å ha en slik krok der man bare kan slappe av;)

Ha en fin dag:)

Klem Ea

Karin sa...

Hei,for et koselig hjem du har ordnet.Åååhhh det var fint å kjempekoslig.Du har masse flotte ting å møbler som jeg kunne tenke meg selv.Syns ikke det er mye kaos hjemme hos deg iallefall.Legger meg til som følger hos deg jeg.For her var det koslig.Hilsen Karin

Datt sa...

Koselige kosestuen! Der kunne jeg kosekost meg med kos jeg også ja! Hehe...

Karin sa...

Hei igjen,nå er jeg en følger hos deg.Jeg fant det ikke tidligere idag når jeg skulle følge deg men nå fant jeg den med en gang....Ha en fin kveld

Susanne sa...

Utrolig mye flotte inspirerende bilder!!! Og gurimalla for et lekkert bord!! Skjønner godt at dette er kosestuen...Tror ihvertfall ikke jeg hadde hatt noen problemer med å kose meg der;) Off maling av trapp e noe dritt rett og slett hehe.. Ikke lett å motivere seg nei!
Ønsker deg en god kveld!!!
Goklemmer

Hasigamas mamma sa...

Tusen takk for tips! Jeg gleder meg som en unge!!!! Heldigvis skal jeg dra sammen med ei som har vært der flere ganger og som snakker fransk flytende (min er noget rusten...) -blir nok seriøs shopping og pruting, ja!
Klem
Lise

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...