mandag 25. oktober 2010

Villa Kaos rom for rom, TV- stuen

Da vandrer vi videre i Villa Kaos, og rett inn på et av mine favorittrom. TV stuen. Og det er ikke fordi jeg ser mer på TV enn gjennomsnittsnordmannen, men fordi jeg selv synes jeg har innredet rommet ganske så optimalt... OG fordi der står min elskede marokkanske (fornorskede!) minisalong.
Å innrede stuene i Villa Kaos var en utfordring, da de to stuene henger sammen i nærmest en z- form. Det tok litt grubling å finne på løsninger som kunne fungere og se "ryddig" ut, tiltross for denne noe utradisjonelle planløsningen, men nå er jeg veldig fornøyd og synes faktisk denne formen har sine fordeler.
Og fordel nr. 1 er nærmest usynlig TV. :) Selv når man kikker rett inn i TV stuen kan man ikke se dette monsteret. Nei, her må man gå helt inn i TV- stuen og vende seg mot TV'en før den "tar plass" i synsfeltet. Og det gjør man som regel når man faktisk ønsker å se på TV. :) Jeg har altså ikke skjult det på noen måter, men selve planløsningen skjuler det. :)
Som hos mange andre bloggere er det en Liatorp skjenk som fungerer som TV benk hos meg. Og som så mye annet i huset mitt er den et finn.no funn. Da må man av og til finne seg i at ting ikke er komplette ved kjøp, og i dette tilfellet manglet en knott og en hylle. Det har jeg løst ved å sette en porselensknott på skuffen og fylle inn med en kurv der det skulle ha vært enda en hylle.
Jeg synes ikke dekoder og barnas spillmaskiner er så veldig pene å se på, så derfor har jeg stiftet fast lintøy bak glasset. En veldig enkel og effektiv måte å skjule slikt på. Gjort på 1-2-3 en kveld jeg var lei av å se de sorte boksene. :)  
Fordel nr. 2 med formen på stuen er denne veggen. Den var bare som skapt for en rekke med Billy- reoler, som gir meg utrolig mye lagringsplass, uten at det stjeler mye av rommet. Diskret og nærmest innebygget, grunnet nisjen inn, er dette en av de løsningene jeg er mest fornøyd med i huset. Jeg forstår rett og slett ikke hvordan jeg skulle kunne leve uten denne "gullrekken". Dvs. levd hadde jeg vel, men garantert i et mye mer rotete hjem. ;)


På skapene her har jeg valgt å feste stoffet på utsiden av glasset, da jeg ikke hadde spesielt lyst å gå fingermerkepatrulje hver dag. Stoffet er slik "voksduk" som ser ut og føles som vanlig stoff, men "gååå mann" så mye mer praktisk! :) Det ene skapet har jeg valgt å ha uten slikt cover, både for å skape litt liv i denne veggen og fordi jeg er en lesehest. En lidenskap det ville bli feil å skjule helt. Et stappfullt bokskap er veldig "meg". Tror ikke jeg får høre noen protester angående det. ;)
Skjenken forbigår jeg i stillhet, da den nylig hadde sitt eget innlegg. Salongen derimot... der må jeg jo skryte av at det er en ekte marokkansk salong. Håndlaget av en snekker i Marokko, som fikk et kort kurs av meg i IKEA- prinsippene før han skred til verket. Det gikk, og da vi ofret nærmest all annen baggasje fikk vi den faktisk med oss på flyet. I IKEA- deler. :) Den er forøvrig en liten kopi av svigermors salong i nettopp Marokko.

Bordet er nok et finn.no funn... til den nette sum av kr. 100.
Gardinene er fra Home and Cottage, og pynten i rommet er fra her og der. Ting jeg har hatt, ting jeg har fått og ting jeg ikke klarte å la stå igjen i butikker. Jeg forsøker å ikke ha for altfor mange ting, for jeg hater å tørke støv av dilldall. ;)
Så det var altså vår TV- stue. Et rom jeg alt i alt er veldig fornøyd med, da det både er svært fungsjonelt og representativt for det jeg liker og er opptatt av.
Neste rom ut i Villa Kaos rom for rom vil være kjøkken. Det er også et rom jeg er svært fornøyd med, så håper det vil være en fornøyelse for dere også å tre inn i "husets hjerte". :)

Klem

        

18 kommentarer:

Randi sa...

Flott TV-stove du har. Den marokkansk salongen var jo berre råflott! Så utruleg gøy å ha noko som er så unikt. Og einig med deg, kan ikkje gøyme vekk alle bøka. Er ein liten lesehest eg også, og bøk er jo så dekorativt også. Masse flotte detalja hjå deg. Gleder meg til å få sjå husets hjarte også :-D
Klems

Susanne sa...

Utrolig lekkert rett og slett!!!! Åååh for en stue!!!
Klemmer

Villa Minde sa...

Ikke rart du er fornøyd!!! Utrolig lekkert og med så mange kreative og vakre løsninger - jeg er imponert! ;o) Den marokkanske salongen er nydelig og bordet ser jo nesten ut som det er laget til sofaen.. En drømme-tv-stue! Ønsker deg en koselig kveld. Klem fra meg

Jennys fire vegger sa...

For en flott TV-stue! Her snakker vi kaoskontroll på høyt nivå ja, den "nisje"skaprekken var jo perfekt! :o) Og så smart med lintøy inni tv-benken og utenpå glassene på skapene.

Og den salongen er virkelig lekker altså, så morsom historie bak den; "Ikeadeler" på flyet, så flinke dere er; Både du og han som laget den! :o)

Gleder meg til kjøkkenet! :o) (Jeg har dristet meg til å vise noen detaljer fra badet i dag!)

Ha en fin kveld videre!
Klem Jenny

Vibeke / Mammas Hus sa...

Så flott rom. Både dette og kosestuen! :) Likte kjemepgodt bildene dine. :)

PS: Svigermors tunge (!) og Gullranke kan man ikke ta livet av. Jeg har prøvd. ;)

Martilie sa...

Nydelig TV-stue. Flotte og helt spesielle møbler - virkelig morro! Og ¨å liker jeg veldig godt mørkt tre da :)

Smarte løsninger og masse kos!

Nyt kvelden og den nye uken!

Klem fra Tove

Camilla Jin sa...

For en herlig TV-stue!
Digger løsningen du har med voksstoffet på Billyene! Jeg noterer det bak øret, og kopierer muligens ideen hvis det er greit ;)

Takk for koselig hilsen hos meg! Enig i at man ikke trenger merkehus, for de billigere variantene er jo like fine, og enda finere for kontoen:)

klem, cj

Camilla sa...

Kjempe fin tv-stue!:) Og den salongen var bare helt fanstastisk!:) Nydelig rett og slett:)
Hadde nesten ofret mannen sitt flysete for en slik salng!;)

Gleder meg til kjøkkenet!:)

Manne's hverdag sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Manne's hverdag sa...

WOOOOOOOW - SÅ FLOTT TV-STUE DU HAR!!!

Du er bare SÅ FLINK til å sette sammen ting.
Og så gjennomført og hjemmekoselig!!!
My kind of taste!!! :)

Ha en fin kveld videre!!!

Hilsen
Marianne

Piulfen sa...

Vakkert og praktisk det er i tv stuen sin. Du har virkelig utnyttet plassen.

GroLinda sa...

Heisan ;o)
Utrolig kreativ og flink du er!! Jeg blir bare helt imponert over hva du får til ;o) Skjønte at dere har flytta?! Så ut som et nydelig hus, i alle fall nå, etter at du har fiksa opp litt ;o) Den marokkanske salongen var helt nydelig! Hvordan i all verden klarte du å få med den på flyet???? Flott er den uansett!! Tusen takk for koselig hilsen. Lenge siden jeg har hørt fra deg nå. Skal se om jeg legger ut noen flere bilder fra turen min en dag, for den ferien var helt utrolig fin. Ønsker deg og dine en fortsatt flott uke med masse kreativitet!
Klem fra Gro :o)

Emilies interiør sa...

Synes du har en flott og praktisk tv-stue, ser ikke ut som om det er mye kaos hjemme hos deg:)
Den marokkanske salongen var jo bare NYDELIG!

Janna sa...

Så kjempeflott flott stue du har!!! Smakfullt og originalt innredet. Og sofaen... den er fantastisk! Så heldig du er som har noe slikt i ditt eie.

Hit til deg må jeg komme snart igjen for å gjøre meg bedre kjent; mye flott å både se på og la seg inspirere av her:-)

Ha en fin ettermiddag videre.

Lunalu sa...

Go kveld fru IKKEkaos!!! Tusen takk for titten i tv-stua di - kjempe fint var det!!! Gode løsninger, lekkert innredet og smarte tips!!!! I LIKE!!!
Og så måtte jeg smile litt av fortellingen rundt den Marokkanske salongen... om snekkeren som lagde den etter IKEA-prinsippet... hi hi! Og så klarte dere å få den med på flyet... så herlig!!!
Helt nyydelig var den!
Og bordet - det var jo rett og slett et kupp!!!

...Og hør som jeg skravler... jeg får skylde på god te og koselige innlegg i blogglandia!!!
Ønsker deg en fin kveld!
Klem fra Lunalu (i skravlemodus!)

Lolita sa...

hei :)
Kjempe koselig tv stue, gleder meg til å se kjøkkenet :)

Ha en FIN kveld :)

Linn Bergflødt's skråblikk sa...

Så kul norsk/marokkansk sofa!! Her på bloggen din kan jeg hente masse inspirasjon!

ANETTESHUS.COM sa...

For en kjempe-koselig stue!! ELSKER sofaen:)) *dån* Litt daybed-style. Minner meg om disse "sledesengene", vet du;)) Lekker, var den!

Ha en riktig fin helg!

KLEM KLEM
Anette:)

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...