torsdag 14. april 2011

Lykken er et antikt berber brudeteppe :)

Når et berber brudeteppe har stått på ønskelisten min en stund, hvor heldig er ikke jeg, som har en venninne som er gift med en berber? Og hvor heldig er ikke jeg når denne venninnen, som er verdens beste på alle måter, til og med tenkte på meg da hun etter iherdig søk i Marokko fikk tak i noen ekte berber brudetepper? Jeg er utrolig heldig!!!! Og nå er denne skjønnheten min. :) Og dette er ingen kopi! Dette teppet har en brud båret over skuldrene sine da hun forhåpentligvis ble både frivillig og lykkelig gift. Skjønt det er nok ingen selvfølge, for det er gammelt og unektelig litt preget av tidens tann. Noen paljetter har falt av og kritthvitt er det ikke. (Har vel aldri vært kritthvitt heller da... men dere forstår nok hva jeg mener!). Noen duse hennaflekker, bleket av årene som har gått, kan man også finne om man ser godt etter. Men dette er så absolutt en del av sjarmen!!!

Var det brudens tårer som fikk "sminken" til å smitte av? Tårer av glede eller av sorg? Eller var det den nervøse moren som rettet på teppet, med svette og engstelige hennaprydende hender? Pyntet til fest til fingerspissen, men med et hjerte som bevret av både forventninger for fremtiden og "tapet" av en datter? 
Det er ikke lett å vite hvilken historie teppet bærer på, men nå blir det en del av min historie. :) 


Ekte eller kopi? Sjekk baksiden!


En av snorene som festet teppet på bruden.


Noen tror sikkert at slike tepper er dusinvare i Marokko, men det er det ikke! Det lages ikke slike tepper lenger, bare simplere kopier. Markedet er nærmest tømt for de ekte. Og marokkanerne er ikke helt uvitende om verdien i dem lenger, så det er rene skattejakten å finne frem til dem... og så er det harde forhandlinger. Helt billig var det derfor ikke, men vel verdt det! I love it!!!! :)Hvor jeg skal ha det vet jeg ikke helt ennå, så jeg forsøker meg litt frem. 


Ønsker du deg også et slikt teppe? Da må du følge med fremover, for hun fikk tak i tre. Ett til seg selv, ett til meg og ett til... deg? :) 
For etter litt overtalelse skal jeg få lov til å selge det tredje til en av mine lesere... til en mye mer behagelig pris enn det andre tilbyr slike for. Min venninne er dyktig til å prute, så 5000- 7000 kr, slik andre selger slike ekte og antikke tepper for blir det ikke, det lover jeg!


Det er like vakkert som dette hun kjøpte på vegne av meg, og bærer nok på en like spennende historie (Tenk om man kunne få vite den! *sukk*). 
Jeg skal få hentet det og lagt ut bilder og pris like over påske. 
Nå skal jeg bare nyte mitt eget litt først. :)


Klem

      

18 kommentarer:

Chiline sa...

Åååå så fint! Syns bare det er sjarmerende at det er litt "slitt". Nå ble jeg kjempe misunnelig! hihi... Jeg har ønsket meg et slikt teppe lenge. Men det vet du kanskje ;)
Skulle veldig gjerne ha kjøpt det tredje teppet! Men sikker flere andre som også ønsker seg det.

Ha en fin kveld!
Klem Chiline

Hasigamas mamma sa...

Herlighet så heldig du har vært!!!!!! De teppene er sååååååå fine! Har lengtet etter et sånt i åresvis, men er ganske sikker på at lommeboka mi bare tillater en kopi... selv de koster jo litt (i alle fall her hjemme...)
Håper du får ei herlig påske!!!
Stor klem
Lise

Trollmora sa...

noe så vakkert! Har aldri sett et sånt før men nydelig er det!.

brudeblogg sa...

For en fantastisk historie!
Så morsomt at du fikk det du har ønsket deg så lenge!
Og så morsomt at det setter fantasien din i sving!
Jeg inviterer deg og alle som leser dette til å delta på påskenøtter inne på min blogg. Der gjelder det å bruke fantasien :)

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Ja..nå har du vært kjempeheldig...hvem kunne ikke tenke seg et slikt....har en tidliger arbeidskollega som er fra Marokko..og er hjemme en gang i året...tror jeg må fri til han...så kanskje jeg får teppe:)
Blir spent og se hva det teppet du skal selge blir i pris:)
klemklem og ha en fin påske...

Happy Lia´s sa...

Nydelig og med historie. Flott ting å ha i hjemmet

Fossestua sa...

Gratulere så mye! For en snill venninnne du har :) Er herlig å få noe som man ha ønsket seg lenge :) Vakkert teppe, og herlig historie :)
Ønsker deg og dine en riktig god påske :)
Klem fra Lise

Karin sa...

Hei,så fantastisk... for et vakkert teppe. Og for en flott historie... Må være veldig spesielt å eie noe sånt.Du må være forsiktig med det da,og fortelle barna dine hva det er og historien bak det.Nyyyyydelig å eie noe sånt. Ha en flott helg,klem fra Karin

Minasverden sa...

Vakkert teppe du har fått deg.
Alltid kjekt med nye (gamle) ting som har en historie bak det.
Ha riktig fin helg:)

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Sååå fint!!

God helg, kos deg masse!
KLEM

Beth sa...

Et spesiellt og veldig vakkert teppe og det bærer en fortryllende historie...
Så moro å eie et?

God Påske til dere!

Anette Willemine sa...

Herlighet så spesielt vakker det var! Har aldri sett noe lignende eller hørt historien bak. Så spennende å ha fått tak i et slik. Snille venninnen! Skjønner veldig godt at du ble glad. :)

Sannelig går det fremover med haven din også. Jeg bare bøyer meg i støvet for deg altså! For et arbeidsjern du er! :) Det blir sååå fint. Gleder meg til å se når du får på plass de stenene. Det høres ut som en god idé.

Nå er pausen over her og jeg får komme meg ut å fortsette med havearbeid jeg også. Var å kjøpte de råeste (etter min smak) krukkene jeg har sett etter i 6 år nå. I går plantet jeg nye busker i dem og det ble så fiiint! De flotte oppstammede buskene jeg hadde før (er avbildet på bloggen) døde etter vinteren for to år siden. Søren klype (les: #&%"##/&%¤#") så irriterende, for de var så flotte. Kjøpte nye i fjor, men de var altfor pinglete og av dårlig kvalitet. Nå har jeg derimot fått tak i den samme sorten som jeg hadde før og de håper jeg kommer til å vokse seg like flotte som de gamle. :) Kanskje jeg tar noen bilder...
Ha en strålende dag, min venn!

Klem,
AW

Jennys fire vegger sa...

Næ, så flott teppe! Og heldige deg som til slutt fikk det du ønsket deg så ille. :-) Spennende med mulige historier bak det også, vi får håpe de evt. tårene var av lykke. Jeg sippet ihvertfall fra kirkedørene åpnet seg og klarte ikke se hvem som var tilstede en gang gjennom tårene. Heldigvis fikk pappa levert meg til riktig kar. :-)

Ja, det går fremover i hagen også, jo. :-D Ser jo ikke pent ut nå, men det er jeg sikker på at det blir. Work your magic! :-D

Ha en fortsatt fin kveld og en deilig påskeuke, vennen.
Klem Jenny

Hegeshjerte sa...

Nydelig tepper.
Jeg ville hengt det opp på veggen jeg. Det er jo et flott kunst verk.
Vil passe perkfekt i stua di:)
God påske

Mitt Landliv sa...

Oj, så nydelig det var! Har aldri hverken sett eller hørt om dette før, men må sannelig innrømme at jeg nå fikk lyst på et slikt teppe!

God påske!

Camilla Jin sa...

Så vakkert, vennen! Liker tankene dine rundt historien bak, for det er jo en kjensgjerning at ikke alle giftermål var like frivillige. Men det som er bra, er jo at du kan skape din egen histore nå. Gleder meg til du finner ut hvor teppet passer inn ;)

God påske!!
klem, camilla jin

Anette Willemine sa...

Hei og hopp. Er bare innom en tur for å ønske deg en glad start på hverdagen igjen.
Her har påsken vært en strålende opplevelse fra dag én. Håper du også har hatt en fin påske. :)

Klem,
AW

From not to hot sa...

Helt utrolig vakkert. Jeg lager også historier rundt gamle ting jeg kjøper. Det gjør gjenstandene så levende, og så får de en helt annen verdi som er så mye mer viktig enn den økonomiske verdien. En nydelig historie du har laget rundt et nydelig teppe. Du er utrolig god til å skrive, jeg levde meg helt inn i dette :)

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...