onsdag 9. juni 2010

Alle disse dagene...

De siste dagene har jeg tenkt litt. Og det vil si litt, for det er lenge siden jeg slo fast at å tenke ikke er bra. Ja, faktisk er det roten til alt vondt, for jeg er ganske sikker på at f.eks. meitamarker, som jeg er temmelig sikker på at tenker lite, ikke sliter mye med verken depresjoner eller kjærlighetssorg. Ikke bekymrer de seg for penger heller, eller for hva naboene mener. Eller venner for den saks skyld! De bare spiser og... ja det andre... og er rimelig lykkelige om de ikke selv blir spist. Tror jeg!


Jeg er med andre ord ingen tilhenger av å måtte "ta og føle på følelsene"- teoriene, selv om min "shit happens... bring it on... og gi meg noe konkret å fikse"- teori sikkert skårer dårlig i belærte kretser. Den fungerer for meg! Det vil si, jeg er sikkert slik passe merkelig skrudd sammen med plusser og minuser, og noenlude rimelig passe gal, som de aller fleste av oss. ;)


Men selvsagt tenker jeg en del likevel... det er liksom rimelig vanskelig å unngå, når man engang ikke er en meitemark... og det jeg nå har tenkt litt på er hva i all verden som får meg til å bruke så mye tid, krefter og ikke minst penger på å fikse, pynte og styre på i og rundt huset. Altså, huset fungerer jo akkurat slik som det er! Her kan man sove, spise og leve og både vann, avløp og elektrisitet fungerer som det skal... så hva driver meg? Noe pent å vise frem? Verdiøkningen jeg tilfører i investeringene? Noe helt annet?

Jeg landet på noe helt annet.


For meg er prosessen vel så viktig som resultatene fant jeg ut, og i første omgang fant jeg det berettiget å skylde på mine barn. Det er jo alltid greit å kunne skylde på noen andre! ;)  Jeg elsker mine barn, men det er ikke til å nekte at de låser meg en del til huset. Det er heller ikke til å nekte at karriæremessig er de en liten brems. Så ved å sette stort fokus på prosjektene i og rundt hjemmet oppnår jeg to ting; Å ha en hobby det er mulig for meg  å dyrke og jeg får et slags utløp for ambisjoner, innen de rammene som er gitt. Altså de rammene som innebærer henting og bringing, tidvis oppkast (som ikke nødvendigvis er mitt eget) og snørreneser, at en tur på Baluba er høyere prioritert enn en rangel på byen, og så videre, og så videre. 
Jeg husker jeg hadde en del andre ambisjoner. Mange faktisk. (Hvor i all verden ble de av???)


Det tok imidlertid ikke lang tid før jeg innså at den teorien er en av de største løgnene jeg har servert på lenge. For jeg har alltid vært interessert i interiør... MEN den har unektelig økt på med årene. Omtrent synkront med at jeg gradvis oppgav drømmen om et lykkelig tospann ever after. Jeg byttet ut "tospann" med malingspann kan man nesten si. ;)Så det er et substitutt fant jeg ut. All den tid og kjærlighet jeg kunne ha investert i et forhold gir jeg nå huset mitt. My love, som aldri protesterer, aldri svikter og som ikke engang er sjalu om jeg prioriterer annet en helg. ;)


Den hele og fulle sannheten? Vel... finnes noe slikt? :) Men det finnes nok elementer av sannhet i både første og andre teori. Og det jeg lurer på nå er selvsagt hva er det som får dere til å investere tid og penger (kanskje myyye tid og maaange penger) i å oppgradere en bolig som allerede fungerer i sin basisfungsjon? Er du slik passe sprø som meg, eller har du bedre argumenter? :)Bildedrysset er selvsagt fra lilleterassen, som nå er blitt et koselig sted å være. Beklager at jeg lot dere vente så lenge på å få se benken (ennå med "lånte" puter... for klarer ikke bestemme meg), men jeg synes liksom ikke den var perfekt nok før jeg fikk wallstickersene på, og de måtte jeg vente litt på (fordi jeg bestilte sent! ;)).

Tusen takk til Hilde Heimdal forresten. Å bestille av henne er alltid litt julaften, for hun legger med slike søte små ektragaver. :) Jeg ble kjempeglad for dem! :))

Håper alle har en superfin uke! Klem


15 kommentarer:

Villevinkel sa...

Åh...for et kjempeflott innlegg! Dette gikk rett inn hos meg! Å så fin uteplass!!!
Elin

Huset på øya sa...

hehe du skriver så bra. Nå sitter jeg og humrer her igjen :o)

Flink er du. Veldig gøy å se det du får til!!

Vibeke

Camilla sa...

Rett fra hjertet, et flott skrevet innlegg!

Så koselig det er blitt på lille terrassen, hvordan står det til på den store terrassen? ;)

Klem Klem.

Villevinkel sa...

Hei igjen :-)
Skulle gjerne ha delt oppskrifen på smoothie / smoothie-is - om jeg hadde hatt. Leste mange oppskrifter, men alle hadde et eller annet som jeg ikke hadde, så jeg fant ut at det enkleste er det beste :-) Brukte det jeg fant. Og det blei kjempegodt!

Jeg brukte :
en banan
ca 1/2 honningmelon
litt vaniljeyoghurt (6-10 ss kanskje..)
ca 1/2 - 1 glass sunniva appelsin, jordbær og druejuice (nytt av året tror jeg)

Det er bare å putte det en liker i blenderen / mixeren :-) Spennende, sunt og godt :-)
Elin

Lottemora sa...

Veldig godt skrevet.

Det er viktig at man innimellom tar seg tid til å tenke, og kjenne etter på følelsene. Kjenn etter hva som er viktig for deg. Jeg kjenner etter titt og ofte, og som regel ender jeg opp med at jeg har behov for å pynte opp med peoner på stuen eller finne fram malekosten og hvitmalinga....

A cosy home sa...

Så flott det ble. Du er flink!

Mariann Louise sa...

Flotte bilder, og en god dose med hverdags filosofi:)

Du er nok ikke alene om å tenke sånn, tror jeg. Jeg lurer og mange ganger på hva vi skal kave, male, sparaylakke og styre sånn for, men innimellom er det jo kjekt også, men noen ganger er man bare totalt tom i hodet, som marken:)

Noen ganger kunne det vært godt å skru av tankene, men det er litt vanskelig...

Klem fra Mariann..

Svarthyllpiken sa...

Nydelige bilder - tenker dere får mye glede av uteplassen i sommer :)
Jeg fikk lyst til å gi en liten oppmerksomhet til en bra dame, med en kjempefin blogg - den er din hvis du vil ha den:
http://svarthyllpiken.blogspot.com/2010/06/litt-roligere-dager.html

Beth sa...

Koselig uteplass og benken din ble jo knallfin?
Flott innlegg forøvrig...

Klem Beth...

Camilla`s Castle sa...

Så bra innlegg av deg!:) Du skriver utrolig bra!
Flott terasse også!:)

Hilde Heimdal sa...

å du de var så fine de bildene, ble sååå bra med de stickersene !!! :)

Jeg kunne ikke fått låne de bildene vel `??? :)))

På landet sa...

Koselig du har det,ble så fint med benken.
Jeg trives best når det er fint rundt meg,sikkert det som driver meg ;)

God helg til deg å dine =)

Lindas hus sa...

Å så herlig skrevet! Og en tankevekker! Føler det ofte slikt selv, og tror nok huset mitt har blitt en slags flukt! Kanskje fordi jeg ønsker å fremstå som mer perfekt enn det jeg er og kanskje for at dekke mine egne feil! Uansett uteplassen din ble bare kjempe herlig og jeg misunner deg slik en krok! Og benken ble bare kjempe fin! Flink du! Håper du har hatt en fin helg og luftet noe annet enn bare malerkosten;) GID Klem fra meg:)

Anken sa...

Hei
Som vanlig skriver du et tankevekkende innlegg, med både humor og alvor. Jeg har tenkt på dette en god del selv, og har kommet frem til at det for min del dreier seg om mestring. (For en god stund siden fortalte du om ekteskapet ditt, noe som traff meg veldig fordi vi har en liknende bakgrunn). Etter mitt destruktive forhold trengte jeg noe enkelt å fylle hodet med, noe som gjorde at jeg slappet av og som jeg mestret. Altså noe som var så langt fra redsel og anspenthet som jeg kunne komme. Så møtte jeg malingsspannet, og jeg lærte å skape noe med mine egne hender. Og når jeg gjør det, er jeg som mest avslappet. Om jeg maler eller strikker eller stifter eller bare kommer på gode ideer, så gir det en følelse av ro og glede. Selve sluttproduktet har den effekten at jeg blir glad og stolt over hva jeg får til, men det er selve utførelsen som gir meg den roen jeg savnet i mange år.
At leiligheten ser bedre og bedre ut er jo en en skikkelig bonus, men jeg har aldri vært av typen som har jaktet på "det perfekte hjem". Hos meg står tørkestativet fremme og holder hybelkaninene med selskap. Klær som skulle vært i skittentøyskurven ender ganske ofte på gulvet ved siden av. Katta er glad i å spre kattesand over hele huset, og det er slettes ikke hver dag jeg har tid til å støvsuge. Etter en relativt kort tid som interiørblogger synes jeg det kan virke som om enkelte er veeeeldig opptatt av hvordan de har det i hjemmene sine. Flott for dem, synes jeg - vi har alle forskjellige ting som driver oss her i livet. For meg passer Marias utsagn i bloggen "Marias Skriblerier" på meg: "For når alt kommer til alt, så har det faktisk jævlig liten betydning hvilke puter man har i sofaen, hva slags tapet man har på soverommet eller hva slags kopp man drikker te av. Det som betyr noe er menneskene vi har rundt oss, og de små øyeblikkene, som ikke avhenger av hverken stil eller eleganse, eller at ting skal være sånn eller sånn. Øyeblikkene står på egne ben, og det eneste et øyeblikk krever er tilstedeværelse."
Det er noe av det sanneste jeg har lest i blogglandia.

Bettum Villa sa...

For et flott innlegg. Får en virkelig til å tenke!

Jeg suser/pusser opp/pynter i hjemmet mitt for å ha en hobby. Så enkelt. Noe å fylle kveldstimene med. Også fordi jeg blir inspirert a andre bloggere å får lyst til å prøve det ut selv... Har hatt mange hobbyer opp igjennom tiden men har funnet ut at denne er en stayer. Blir aldri lei (bare fattig :P).

Ellers er jeg lykkelig på de fleste punkt i livet (merk: for øyeblikket, for ting går alltid opp og ned). Så da er det bare å sette seg ned og slappe av. Livet er godt!

Klem Madelén

PS: Flotte bilder også!

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen et spor! Det gleder! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...